Hlavní obsah

Letem světem internetem (33. díl) - Dvě slečny ukazující vše

Novinky, Ladislav Bittner (bittnerovi@centrum.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet web domácích kutilů, rybářský server a stránky dvou mladých slečen, ochotných ukázat se nahé.

Foto: Radovan Šťastný

Jedním z přednášejících na SC maratonu OU je i doc. Marek Eliáš z katedry biologie a ekologie Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity.

Článek

Domácí dílna

Od dob totality již nejsou hospody jediným místem, kde se dají sehnat řemeslníci, ale přesto si ještě i dnes mnoho lidí doma občas nějakou drobnost opraví nebo vyrobí. Pokud tedy pro vás není problém vzít do ruky hoblík nebo pilku, vypravte se pro inspiraci na web Domácí dílna. Jeho návštěvníci mají největší zájem, jak již vyplývá z názvu, o různé návody, tipy a triky na vylepšení domácího kutilství a dále o zefektivnění života v domácím prostředí.

"Cílový návštěvník je ve středních letech, má již zkušenosti s internetem, ale díky jednoduchému názvu si nás může najít i začátečník. Většinou se jedná o lidi se stálým zaměstnáním a pevnou pracovní dobou, kteří mají čas a chuť věnovat se svému koníčku v domácí dílně a na internetu hledají především inspiraci," hovoří o návštěvnících magazínu Domácí Dílna jeho šéfredaktor Miroslav Loup. 

.: HODNOCENÍ: grafika (8/10), obsah (4/10)

MRK - rybářský server

Z oteplování mají kromě jiných radost i rybáři, kteří si již nemusejí vysekávat do ledu díru a riskovat, že skončí v chladné vodě. Moderní rybář však nevysedává jen u vody, ale najdete ho i u počítače připojeného k internetu.

Rybářský web MRK je zaměřený na sportovní rybolov a vše kolem něj. Počátky serveru sahají až do roku 1996, kdy vznikla jeho prvotina. Rybářské stránky jednoho, později dvou nadšenců, se během několika let přetvořily v seriózní a uznávané rybářské médium na poli sportovního rybolovu. 

Již od svých začátků se web MRK snažil využívat všech výhod internetu - především možnost on-line interakce mezi rybáři. MRK je tedy v prvé řadě diskusní a zpravodajský server a na jeho podobě se podílejí sami čtenáři, kteří mají možnost spoluvytvářet jednotlivé rubriky.

Server prochází průběžně neustálými změnami, přibývají nové rubriky a dochází k technickým a programovým zlepšením na základě zpětné vazby od čtenářů. Do budoucna se chystá například spuštění on-line informací přímo od vody prostřednictvím SMS.

TIP!

Každý rybář se rád pochlubí svými úlovky. K tomu na MRKu slouží rubrika Muj Lov, kam lze psát zprávy z více či méně úspěšných výprav. Naproti tomu rubrika NejNej slouží k pochlubení se trofejními úlovky.

 .: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (7/10)

Hana a Hana

Pravidelní (a možná i náhodní) čtenáři Reflexu určitě zaznamenali existenci komiksu Hana a Hana, který ve zmíněném časopise vychází od března roku 2002. Autoři krátkých příběhů dvou mladých dospívajících dívek jsou Miloš Čermák a Miloš Gašparec.

Hana a Hana mají svůj web od října loňského roku a hned zpočátku zde byl prezentován archív starších dílů seriálu a každý návštěvník měl také možnost zkusit si napsat vlastní dialog vkládáním vět do prázdných bublin (škoda, že autoři nikdy nezveřejnili texty, které návštěvníci dvěma slečnám "vložili do úst"). 

Později se web rozšířil o seznamku a především o možnost vidět obě Hany nahé. Podmínkou je však jednoduchá registrace (stačí zadat jen e-mailovou adresu) a pochopitelně také štěstí ve hře. Mezi námi, pokud budete mít dost trpělivosti, jistě se dočkáte.

"Chceme propojovat reálný a virtuální svět, což je věc, která se mi už dříve v Reflexu osvědčila. Plánujeme tedy dělat skutečné akce (například divadelní představeni, soutěže atd.) a propojovat komiks v časopise s internetem," slibuje jeden z autorů komiksu Miloš Čermák.

.: HODNOCENÍ: grafika (9/10), obsah (6/10)

Máte tip na zajímavý web? Napište mi o něm.

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám