Hlavní obsah

Letem světem internetem (30. díl) - Připijte si na zdraví

Novinky, Ladislav Bittner (bittnerovi@centrum.cz)

Náš seriál vás týden co týden seznamuje se zajímavými weby, které sice stojí stranou hlavního internetového dění, ale přesto vám mohou ušetřit peníze či rozšířit obzory. Dnes se o vaší přízeň bude ucházet internetová databáze míchaných nápojů a virtuální lékárna.

Foto: Petra Dolanská

Vítězové srpnového turnaje Hřebečníky Open, zleva: V. Pašek (2.), V Tauš (1.) a S. Mynařík (3.)

Článek

Koktejly.cz

Alkoholické koktejly neměly v zemi pivařů nikdy na růžích ustláno. V dřívějších dobách se v našich restauracích míchání alkoholických nápojů omezilo na pivo s rumem, v lepším případě vodku s džusem nebo víno s kolou. Dnes se ale situace pomalu mění a s narůstajícím množstvím informací o míchaných drincích se zvedá o koktejly zájem.

Inspiraci najdete i na webu Koktejly.cz (připravovány jsou verze i pro slovenské a polské uživatele internetu). I když autoři webu stojí většinu času na konzumentské straně barového pultu, z rostoucí návštěvnosti odhadují, že se do vkusu čtenářů trefili.

"Doufáme, že na našem serveru si přijdou na své především ti konzumenti, kteří nehledají cestu do bezvědomí, ale zajímá je, jak je možné docílit lahodné chuti a báječného vzhledu namíchaných nápojů," doplňuje Petr Těšina z webu Koktejly.cz.

Nejzajímavější částí webu jsou bezpochyby samotné receptury (navíc ve většině případů doplněné fotografií nápoje). Ovšem pro hloubavější návštěvníky může být zajímavý například i cenový kalkulátor, který zhruba naznačí, jak jsou strukturované ceny alkoholických nápojů, a který tak odhalí tajemství nízkých cen alkoholu v tržnicích.

Do budoucna se autoři webu Koktejly.cz chystají reorganizovat databázi nápojů, která již nebude členěná podle výrobců, ale umožní pokročilé vyhledáváni a namíchání drinků z produktů, které naleznete v domácím baru.

TIP!

Ještě než se pustíte do bližšího prozkoumávání webu Koktejly.cz, udělejte si malý test, díky kterému možná zjistíte, že byste měli raději navštívit jiné stránky.

.: HODNOCENÍ: grafika (6/10), obsah (6/10)

Apatykář

Pokud sledujete dění na poli serverů věnujících se tématům souvisejícím se zdravím, možná jste si všimli, že mnohé z těchto webů uveřejňují články především proto, aby čtenáře zavedli do svého internetového obchodu s léčivy. Jednou ze světlých výjimek je web Apatykář vytvářený nadšenci mezi lékárníky, kteří zde mimo jiné prezentují své zkušenosti z každodenní lékárenské praxe.

Vaší pozornosti by neměl uniknout obsah rubriky Bylinky, kde najdete popis účinků a použití několika desítek rostlin. Pokud se však nechcete spolehnout pouze na přírodní medicínské prostředky a potřebujete si zajít pro medikamenty do některé lékárny, bude se vám hodit seznam tuzemských lékáren majících internetové stránky. V seznamu lze vyhledávat podle krajů či podle měst.

.: HODNOCENÍ: grafika (4/10), obsah (5/10

Máte tip na zajímavý web? Napište mi o něm.

Autora najdete na weblogu Laco konečně bloguje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám