Hlavní obsah

Lenovo koupí největšího brazilského výrobce spotřební elektroniky

Čínský výrobce počítačů Lenovo Group Ltd koupí největšího brazilského výrobce spotřební elektroniky CCE za 300 miliónů realů (2,9 miliardy Kč). Akvizice zdvojnásobí podíl Lenova na brazilském trhu s osobními počítači.

Foto: Reuters

Šéf firmy Lenovo Yang Yuanqing

Článek

Lenovo je druhým největším výrobcem osobních počítačů na světě. Firma se poohlíží po slibných trzích, jako Brazílie, kvůli posílení růstu zisku, který zpomaluje. Lenovo převzetím CCE rozšíří svoji nabídku v zemi o mobilní telefony a televizory a rozšíří svoji působnost i mimo firemní sektor. Cena není konečná, může být v příštích letech zvýšena až o 400 miliónů realů v závislosti na výkonu firmy.

Hlavní podíl, 42 procent, má na celkových příjmech Lenova Čína. Ekonomický růst v zemi však zpomaluje, což má dopad i na poptávku. Lenovo se proto snaží agresivně expandovat do dalších regionů, primárně přes nové akvizice. V Brazílii se nyní Lenovo potýká s problémy kvůli vysokým dovozním daním a slabé distribuci.

CCE má v Brazílii sedm závodů. Příjmy firmy loni činily 1,6 miliardy realů (15,4 miliardy Kč) a vyrobila 774 000 počítačů. Letos plánuje vyrobit 887 000 počítačů, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám