Hlavní obsah

Kurz bitcoinu pozvolna stoupá směrem vzhůru

Novinky, mif

Po velkém březnovém pádu si bitcoin vede zkraje dubna o poznání lépe, kurz se pozvolna šplhá směrem vzhůru. Proti nejnižší hodnotě z minulého měsíce posílil již téměř na dvojnásobek. Vyplývá to z informací jednotlivých burz.

Článek

Aktuálně se jedna virtuální mince obchoduje za 7438 dolarů, což odpovídá v přepočtu 185 430 korunám. Přitom v polovině dubna se kurz propadl až na 3867 dolarů (90 400 Kč).

Okolo sedmi tisíc dolarů se přitom pohybovala hodnota ještě zhruba před měsícem. Po velkém březnovém pádu, který víceméně kopíroval i dramatický pohyb na akciových trzích a s tím související paniku, se tak nejznámější kyberměna na světě vrátila na svou původní hodnotu.

Boháči a ztroskotanci. Jak bitcoiny měnily životy lidí

Internet a PC

Největší hodnotu měly bitcoiny na přelomu let 2017 a 2018. Tehdy se kurz vyšplhal až na 20 000 dolarů, tedy v přepočtu na 467 880 Kč. V roce 2019 však kurz postupně klesal až pod hranici 4000 dolarů (93 580 Kč).

Je nutné zdůraznit, že virtuální měny nemají jednotnou cenu, na burzách i ve směnárnách se obchodují v závislosti na volatilitě. Rozdíly v cenách se mohou lišit klidně i v řádu několika tisíc korun.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Vývoj hodnoty bitcoinu za poslední týden

Bitcoiny a další virtuální měny

Virtuálních měn existuje mnoho. Jednou z nejstarších a aktuálně nejpopulárnějších jsou tzv. bitcoiny. Ty vznikly už v roce 2009, větší popularitě se ale těší v posledních letech. Tato měna byla vytvořena tak, aby se nedala ovlivňovat žádnou vládou ani centrální bankou.

Kybernetické mince „razí“ síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové mince stabilním, ale stále klesajícím tempem. Počet mincí v oběhu má dosáhnout nakonec 21 milionů, stát se tak má kolem roku 2140.

Reklama

Související témata:

Související články

Bitcoin se propadl na nejnižší hodnotu za rok

Na nejnižší hodnotu za poslední rok se v pátek ráno propadla hodnota kybernetické měny bitcoin. Jedna virtuální mince se obchodovala za pouhých 3867 dolarů (90...

Bitcoin si letos vedl lépe než americké akcie

V minulých týdnech zažil bitcoin jeden z nejhorších pádů za poslední rok. Přesto si v prvních třech měsících letošního roku vedla nejznámější kyberměna na...

Výběr článků

Načítám