Hlavní obsah

Jiná muzika pro psy nebo ptáky. Spotify namixuje mazlíčkům playlist na míru

Novinky, bri

Streamovací služba Spotify v zahraničí již několik týdnů testuje zajímavou novinku – možnost namixovat ideální playlist pro domácí mazlíčky. Ten by měl posloužit především ve chvílích, kdy musí být sami doma bez svých páníčků.

Foto: Daniel Becerril, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Spotify si totiž v loňském roce nechalo zpracovat analýzu, jak lidé přistupují ke svým domácím mazlíčkům, když zrovna nejsou doma. Z dat mimo jiné vyplynulo, že 71 % lidí ve Velké Británii a USA nechává svým zvířatům puštěnou hudbu. Majitelé si totiž často myslí, že tím zmírní jejich stesk po dobu své nepřítomnosti.

Ať už je to pravda či nikoliv, Spotify se rozhodlo jít tomuto trendu naproti. Přichystalo novou funkci, díky které mohou lidé prostřednictvím streamovací platformy vytvořit playlisty speciálně pro zvířata. Zajímavé na tom je, že skladby a podcasty jsou za sebe řazeny podle toho, o jakého mazlíčka se jedná. Jiná hudba tedy vyhrává psům, kočkám, ptákům či například leguánům.

Spotify chce mazat antisemitské seznamy skladeb

Internet a PC

Například pro nejvěrnějšího přítele člověka tak nejprve hrají podcasty, které se psy snaží mluveným slovem nejprve uklidnit. Následuje série pochvalných vyjádření a příběhy, které jsou namluvené britskými herci. Aby toho nebylo málo, celý playlist je průběžně prokládán uklidňující hudbou.

Zástupci ze společnosti Spotify se netají tím, že je ideální používat zvířecí playlisty se systémem chytré domácnosti, kdy lidé mohou na dálku sledovat, jak jejich mazlíčci reagují prostřednictvím webových kamer, případně hudbu vypnout, když už jsou domácí zvířata klidná a nic jim nechybí.

Podle toho, jak bude služba využívána v nadcházejících měsících, se rozhodne o jejím rozšíření do dalších koutů světa.

Anketa

Pouštíte svým domácím mazlíčkům hudbu, když nejste doma?
Ano
27,3 %
Ne
72,7 %
Celkem hlasovalo 44 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám