Hlavní obsah

iPady jdou na dračku, kvůli zájmu v USA se opozdí dodávky do celého světa

Novinky, Miloslav Fišer, Tomáš Hort

Popularita počítačového tabletu iPad je vyšší, než společnost Apple očekávala. Jen za první den se jich ve Spojených státech prodalo přes 300 tisíc. Zájem o nový přístroj v USA navíc stále neutichá. I proto začala společnost Apple mluvit o tom, že se zpozdí dodávky iPadů do celého světa. Informaci přinesl zahraniční IT server Cnet.

Článek

Podle informací serveru Cnet nebude iPad dostupný mimo USA až do konce května. To by znamenalo, že bude na trh uveden o měsíc později, než bylo původně plánováno.

Oficiální zahájení prodeje by se v celém světě mělo zpozdit proto, že zájem o iPad je ve Spojených státech daleko vyšší, než se původně očekávalo. „Tváří v tvář překvapivě silné poptávce po iPadu v USA, jsme nuceni odložit zahájení mezinárodního prodeje iPadu na konec května,“ uvedla v prohlášení společnost Apple.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Apple iPad

Zároveň firma uvedla, že oficiální ceny iPadu pro celý svět budou uveřejněny 10. května. Ve stejný den Apple umožní zákazníkům nový počítačový tablet předobjednat.

Ve Spojených státech se základní verze iPadu s kapacitou 16 GB prodává za 499 USD, tedy v přepočtu za více než devět tisíc korun. Nejvyšší model s kapacitou 64 GB a rychlým internetovým připojením 3G, který se začne prodávat na začátku května, by měl stát 829 USD (15 250 Kč).

Některé iPady mají technické problémy

Řada uživatelů si ihned po zakoupení iPadu začala podle serveru Daily Telegraph stěžovat na jejich technické problémy s internetovým připojením. Zařízení se totiž k internetu připojuje výhradně prostřednictvím vestavěné bezdrátové WiFi karty, která má však podle ohlasu uživatelů velice slabý signál.

„Moje dva notebooky a iPhone hlásí plný signál kdekoliv v mém bytě. Zatímco iPad se nedokáže k WiFi síti připojit, ani když stojím hned vedle vysílače,“ napsal na fóru na stránkách společnosti Apple uživatel s přezdívkou aa514 z Los Angeles.

Jeho slova potvrzují i další uživatelé. „Slabý signál WiFi jsem řešil hned den po koupi a zařízení mi ihned na místě vyměnili za nové, tak doufám, že bude fungovat lépe,“ napsal uživatel s přezdívkou andyspocket z Nashvillu.

Společnost Apple se ale zatím k problémům se slabým signálem WiFi nevyjádřila. První generace iPadu se přitom umí k internetu připojit výhradě prostřednictvím rozhraní WiFi. Novější verze, která bude uvedena na trh za měsíc, bude podporovat také mobilní standard 3G.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám