Hlavní obsah

Iomega nabídne miniaturní paměťovou klíčenku

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Firma Iomega představila miniaturní paměťovou klíčenku, která patří mezi jedno z nejmenších zařízení svého druhu.

Foto: Sdružení mládeže SHSK, Severozápad

Stolní hokej v SVČ Most

Článek

Nové paměťové médium Iomega Micro Mini USB 2.0 s rozměry 17,5x9,5x38,1 mm váží pouhých 9 gramů a na trhu se objeví v dubnu v provedeních o kapacitě 64 nebo 128 MB. Samozřejmostí je podpora rozhraní USB 2.0, které je až čtyřicetkrát rychlejší než původní rozhraní USB.

Pokud vyžadujete vyšší kapacitu jen při o něco větších rozměrech, pak by vás mohla zaujmout paměťová klíčenka Mini USB 2.0, která na trh přichází již nyní, a to v kapacitách 128, 256 a 512 MB. Brzy se na trhu objeví i ve verzi s kapacitou celý 1 GB. Za Mini USB 2.0 o kapacitě 512 MB zaplatíte 189 euro, což je přibližně 6 150 korun.

Společnost Iomega se do podvědomí veřejnosti dostala především svými pokusy nahradit zastaralou disketovou mechaniku vysokokapacitní mechanikou ZIP.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft je vyšetřován už i v Japonsku

Po Spojených státech a Evropské unii začalo vyšetřovat monopolní praktiky amerického softwarového gigantu Microsoft i Japonsko. Japonská pobočka Microsoftu...

Pozor na červ šířící se přes ICQ!

Během několika posledních dní se na internetu prostřednictvím komunikačního programu ICQ začal šířit nový červ W32.Bizex. V současné době se však už není čeho...

Výběr článků

Načítám