Hlavní obsah

IBM varuje své zaměstnance před SP2 pro Windows XP

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Společnost IBM varovala své zaměstnance, aby zatím neinstalovali na své počítače s Windows XP druhý servisní balíček od Microsoftu a vyčkali do té doby, než budou s druhým Service Packem otestovány všechny aplikace, jenž firma používá. Některé obchodně kritické aplikace IBM totiž nemusí s SP2 správně fungovat.

Foto: Staré hrady
Článek

Service Pack 2 konečně venku

Společnost Microsoft dokončila dlouho odkládaný Service Pack 2 pro operační systém Windows XP. Přestože je zatím oficiálně dostupný pouze betatesterům, výrobcům počítačů a předplatitelům služby MSDN Universal, je možné verzi pro anglická Windows najít už teď na internetu.

V nejbližší době si bude možné opravný balíček o velikosti 266 MB stáhnout i z oficiálních stránek Microsoftu. Ten vyžaduje téměř 1,5 GB volného místa na pevném disku a je určen pouze pro anglická Windows XP. Podle vyjádření české pobočky Microsoftu na lokalizovanou verzi servisního balíčku si budeme muset počkat až do první poloviny září, kdy se objeví na Windows Update.

Co Service Pack 2 přináší?

Service Pack 2 představuje zatím nejdůležitější aktualizaci pro operační systém Windows XP. Kromě opravy celkem 172 chyb nabízí díky vylepšenému firewallu a zalepeným bezpečnostním dírám lepší zabezpečení počítače připojeného na internet.

Znatelné úpravy doznala také funkce Windows Update, která slouží k distribuci záplat a aktualizací pro tento operační systém. Současně byla vylepšena i podpora bezdrátových sítí a uživatel např. může snadno blokovat vyskakovací (pop-up) okna přímo v Internet Exploreru.

Na internetu, na nových počítačích, ale i na CD

Ihned po svém oficiálním uvedení bude tento nejdůležitější servisní balíček pro Windows XP ke stažení na Windows Update jako kritická záplata a současně také bude na každém novém počítači s tímto operačním systémem předinstalován. Uživatelé s pomalým internetovým připojením si budou moci Service Pack 2 objednat přímo od Microsoftu na CD.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám