Hlavní obsah

Hrej a neplať 51/2003: Vánoční speciál

Novinky, Ondřej Pohl

I v dnešní sváteční den nepřijdete o svůj příděl her zdarma - ba dokonce naopak - jako dárek jich dnes dostanete pět, všechny s vánoční tématikou, s nimiž si můžete zkrátit čekání na večer. Hezkou zábavu a šťastné a veselé!

Foto: Jaroslav Hauer

Helena Vondráčková na nedávném adventnímm koncertě, který proběhl v Evangelickém Kristově kostele v Ostravě.

Článek

Happyland X-Mas Edition

Tak toto je zářný příklad toho, jak přesně má vypadat správná vánoční hra: jednoduchá ale velmi roztomilá grafika s malým psíkem v hlavní roli, který se snaží najít ztracené Santovy pomocníky. Sbírání balíčků a tropického ovoce mezi zasněženými stromky v doprovodu pohodové hudby ve vás určitě probudí ty správné vánoční nálady.

Navíc co se složitosti týče, lze o ní říci, že je naprosto triviální, což společně s faktem absence násilí hru přímo pasuje jako vhodnou pro malé a ještě menší hráče. Co dodat? Happyland X-Mas Edition je pro dnešní den skvělá volba.

DOWNLOAD, homepage, 1 MB, 7/10

Santa Claus in Trouble

Zbraně stejného kalibru používá i dnešní druhá hra, jejímž hlavním hrdinou je samotný Santa Claus. Tomu se dárečky poněkud "rozutekly", takže musí poskakovat po různých plošinkách, z nichž samozřejmě nesmí spadnout, posbírat všechny balíčky a najít východ v určeném časovém limitu.

Grafika je na velmi dobré úrovni, stejně tak jako hudba v podobě vánočních koled. Ovládání je jednoduché, ale přesto - kurzorové šipky pro pohyb, myš pro otáčení a její pravé tlačítko pro skok.

DOWNLOAD, homepage, 10.3 MB, 9/10

Afro-Santa

Nemyslete si ovšem, že dnešní vydání bude plné slaďoučkých her vhodných akorát tak pro pětileté děti - dokonce i milovníci 3D akce si přijdou na své a to právě teď u hry nazvané poněkud podivně Afro-Santa.

Pohybujete se po jednom starém domě (no, spíše jen trochu větším bytě), přičemž máte za úkol sbírat volně roztroušené dárečky a nosit je k vánočnímu stromečku. Situaci vám komplikují nejenom létající goblini, které je nutno zastřelit, ale také obyvatelé domu, před jejichž zraky je záhodno se skrývat.

Ještě jeden dobrý tip: než se pustíte do hry, vypněte si v nastavení invertování pohybů myši a nastavte kurzorové kláves pro pohyb. Bude se vám tak hrát o mnoho lépe.

DOWNLOAD, homepage, 4.9 MB, 8/10

Super Elf Bowling

Srážení malých ušatých trpaslíků v zelených košilkách a s červenými čepicemi s názvem Elf Bowling je nesmrtelná vánoční klasika, která vyšla už ve třech pokračováních, přičemž toto je už čtvrté.

Cíl hry je prostý, pravidla bowlingu vám snad ani nemusím vysvětlovat, jen vězte, že můžete použít mezerníku k dosažení té správné strategie vrhu koule. A asi není nutné podotýkat, že opravdovou zábavu si s touto hrou užijete až při více hráčích.

DOWNLOAD, homepage, 7 MB, 6/10

Santa Under Siege

Dalo by se říci, že dnešní poslední hra nemá s Vánocemi nic společného, až na to, že hlavní hrdina čistící svět od mutantů je navlečený v červenobílém kostýmu.

Jinak hra velmi vzdáleně připomíná Phobii, ovšem s tím rozdílem, že grafika poněkud pokulhává a zvláště osoby se slabším zrakem budou po obrazovce honit červené a zelené pixely. Když si k tomu připočtete docela vysokou obtížnost, pak dojdete k závěru, že se zde nachází jen proto, aby ukojila hráče, kteří by se bez potřebného přísunu násilí nudili.

DOWNLOAD, homepage, 1.4 MB, 4/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

P.S.: A zůstaňte naladěni: jelikož příští středa připadne na letošní poslední den, na Silvestr, přichystal jsem si pro vás speciální silvestrovský díl a máte se na co těšit.

Závěrem mi dovolte, abych vám jménem celé redakce Novinek i svým vlastním popřál příjemné prožití vánočních svátků.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 47/2003: Závody malých Fiatů

Tak se pojďme podívat, jaké hry se nám sešli v dnešním vydání: mám tady adrenalinové závody malých Fiatů, pak velmi zábavnou vesmírnou střílečku pro dva hráče...

Výběr článků

Načítám