Hlavní obsah

Hrej a neplať 44/2003: Zachraňte žabičku!

Novinky, Ondřej Pohl

Z Německa k nám od tvůrců Moorhuhnu přichází další herní pecka, kde však nejsou slepice, nýbrž jedna žabka, na niž se nestřílí. Dále zde pak naleznete dvě závodní hry. Bavte se dobře!

Foto: Archív MJVM

Hrad nemusí patřit jen rytířům a starožitnostem.

Článek

Moorfrosch XS

Na chvíli se už zdálo, že v německé Phenomedii, firmě, která dala světu dosud nepřekonanou herní sérii Moorhuhn, všichni ukolébáni svým úspěchem usnuli na vavřínech. Naštěstí se tak ale nestalo, a proto si dnes můžete přečíst minirecenzi na Moorfrosch, který sice není tak zábavný jako "lov na slepičky", rozhodně se však zdá být lepším počinem, než jejich další pokračování.

Avšak ani v tomto případě to není s originalitou nikterak slavné - jako předloha posloužil legendární Frogger, který byl zabalen do velmi slušivého grafického hávu, ostatně jak se Phenomedii sluší a patří.

Pokud netušíte o čem Frogger, potažmo Moorfrosch je, pak poslouchejte: máte za úkol přeskákat s malou a pomalou žabičkou přes rušnou dálnici nebo dravou řeku tak, aby se jí nic nestalo. To samozřejmě není jednoduché, protože krom zmíněných nástrah na vás ještě čeká nepříjemný hmyz a jiné záludnosti.

Ovládání je klasicky jednoduché, stačí pouze kurzorové šipky a mezerník pro skákání do výšky (například pro lovení hmyzu nebo poskakování po autech označených hvězdičkou).

Až posud vypadá vše velmi slibně a pasovalo by to Moorfrosch na hit letošního podzimu, ovšem správně tušíte, že věc má malý háček. Tím je velikost hry, ne ve smyslu velikosti instalačního souboru, jako spíš zábavy, kterou hra nabízí - jelikož se v tomto případě jedná spíše o demo XXL verze, která je samozřejmě placená, není divu, že jedna jediná úroveň docela rychle omrzí. A to zamrzí.

DOWNLOAD, homepage, 8.9 MB, 8/10

Light Driver

S výchovnými hrami se v poslední době roztrhl pytel. Je jasné, že pokud nás počítačové hry budou poučovat o škodlivosti kouření a nechráněného sexu, v neposlední řadě pak i domácím násilí, výuka bezpečné jízdy na sebe nenechá dlouho čekat. Ano, máme před sebou simulátor, v němž není cílem jet co nejrychleji, ale co nejbezpečněji.

Celá situace se má asi takto: vracíte se pozdě v noci domů, na silnici je však plno uzavírek a hlavně rozházeného harampádí. Pokud do něj narazíte, přijdete o body, v krajním případě to může znamenat i konec hry. Body naopak získáte, že pojede vždy podle rychlostního limitu, tzn. aby se ukazatel nacházel v zelené oblasti.

Během stanoveného limitu pak projedete celou dráhu a můžete své skóre odeslat na internet. A to je asi tak vše - moc toho není, ale pořád lepší než nic.

DOWNLOAD, homepage, 3.3 MB, 6/10

Fernetsprint

I přesto, že by se podle názvu mohlo jednat o úprk po dvou, respektive čtyřech na onu místnost po nadměrném požití zmiňovaného alkoholického nápoje, i na závěr dnešního dílu zůstaneme u automobilismu.

Od hry samotné žádné převratné zážitky nečekejte, jedná se o malou flashovou záležitost, jejíž hlavní náplní je jakýsi závod dragsterů na šesti stech metrech. Popis ovládání obsahuje ji hra samotná, takže je zbytečné jej zde opisovat.

Hlavním lákadlem se tak stává možnost vyhrát reklamní kapesní nůž, prostřednictvím odeslání svého výsledku a osobních údajů po vyhraném závodě.

DOWNLOAD, homepage, 1.2 MB, 5/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám