Hlavní obsah

Hrej a neplať 29/2003: Zachraňte malého krokodýla!

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tu středa a s ní i další tři hry zdarma: jedna roztomilá plošinovka s malým krokodýlem, zajímavá logická kombinace Lemmings a Tetrisu a docela jednoduchá střílečka. Bavte se dobře.

Foto: Jiří Růzha

Pietní akt v Libochovicích - Čestná stráž u pomníku složená z děí Junáka Libochovice a T.O.Bílý zajíc Libochovice

Článek

Alex the Allegator 4

Po kratší odmlce způsobené přívalem her střílečkodního druhu se opět vracíme k relativně neškodnému žánru plošinovek a v tomto případě ji lze v klidu doporučit i těm nejmenším.

Má totiž, krom jiných předností, i jasně ekologické poselství - mladí krokodýlové si takhle spokojeně žijí v džungli až do chvíle, kdy přiletí pytláci a jednoho z nich uloví. Poslední slova, která od něj Alex uslyší, jsou, aby ho zachránil z továrny dříve, než z něj nadělají boty a kabelky. Cesta začíná.

Co mě na této plošinovce obzvláště potěšilo je, že není nijak přehnaně rychlá a její obtížnost roste velmi pomalu. Nemusíte taky být frustrováni, že se vám horko těžko podaří dokončit první level, právě naopak, ze začátku se budete možná i nudit.

Na druhou stranu grafika je trochu "out", přece jen se už dnes nosí víc než čtyři odstíny jedné barvy, ale pamětníci osmibitových počítačů mohou alespoň nostalgicky vzpomínat.

Skáče se pomocí klávesy Alt.

DOWNLOAD, homepage, 1.1 MB, 7/10

Rokkobot DX

Rovněž v následujícím titulu se všechny problémy budou řešit bez použití násilí, zato však s plným nasazením mozkových kapacit. Máme totiž před sebou povedený mix dvou logických legend: Tetrisu a Lemmings.

Že se ptáte, jak je to možné? Docela jednoduše: na jedné straně máte robota, jehož inteligence se vyrovná té, jakou jsou obdařeni lumíci - umí jen jít a jít, stále kupředu. Na straně druhé je pak východ, kterého musí dosáhnout. Zní to sice jednoduše, ale mezi oběma stranami zeje hluboká propast.

Nyní je na vás, jak dokážete z padajících kostek poskládat cestu z jednoho břehu na druhý tak, aby se robot nikde nezasekl, nikam nespadl a podobně. Mnohdy to bývá velice obtížné a je nutné mít opravdu dobrou představivost hodnou architekta, abyste si představili, co a jak a hlavně kam umístit.

DOWNLOAD, homepage, 9.7 MB, 7/10

Catch It

Na závěr dnešního povídání se přece jenom opět uchýlím zpět k nevyčerpatelnému fondu stříleček a nabídnu čtenářům s nevybitou agresí způsob, jak tak učinit.

Hra s názvem Catch It se může zdát velmi povědomá majitelům telefonu Siemens řady 45, jelikož se jedná o prostou kopii (a navíc ne úplně dokonalou) hry z telefonu. Velmi jednoduše: odspoda nahoru létají balónky, které musíte samozřejmě sestřelovat, přičemž čím rychleji balónek letí, tím víc bodů a něj máte.

A to je vše - žádný reload, žádné bonusy jako v telefonu, prostě jen a jen střílení. Celkem nuda.

DOWNLOAD, 2.7 MB, 3/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 25/2003: Worms se vracejí!

Dnes už se setkáváme v tomto roce po pětadvacáté, a tak budeme trochu vzpomínat: nejen, že tu máme hru na motivy legendárních Worms, ale na vaše monitory opět...

Hrej a neplať 26/2003: První česká ponorka!

Prázdniny a dovolené už jsou za dveřmi, což jistě znamená, že máte spoustu času na počítačovou zábavu, jejíž součástí se mohou stát i dnešní tři hry zdarma:...

Výběr článků

Načítám