Hlavní obsah

Hrej a neplať 24/2003: Kaboom se vrací

Novinky, Ondřej Pohl

Hrou dnešního týdne je předělávka legendy Kaboom, tentokráte pod názvem Mad Bomber. Dalším titulem je zdařilá japonská mlátička a na závěr tady máme variaci na téma Scrabble.

Článek

Mad Bomber

Kaboom byl osmibitová herní legenda - jednoduchý až primitivní jak to jen jde - cílem hry je sbírat bomby padající z horního okraje obrazovky. Jasné je, že s přibývající úrovní se zvyšuje jak intenzita, tak i rychlost padajících bomb a už od třetí či čtvrté úrovně je jejich zachytávání nadmíru namáhavá činnost.

Grafické rozhraní by se dalo označit jako spartánské, ostatně, od her tohoto druhu se ani žádné "grafické orgie" neočekávají. Další slova by byla jen mlácením prázdné slámy, snad kromě těch, že zahrát si mohou dva lidé, ať už v kooperativním nebo soupeřivém módu. Zbývá tak už jen dodat: "Pařbě zdar!"

DOWNLOAD, 2.8 MB, 8/10

Mind Arms

V poslední době se na scéně freewarových her ustanovilo nepsané pravidlo, že pokud vyjde nějaká kvalitnější bojová hra, pak je za ní s největší pravděpodobností tým z dálného východu a ani tentokrát se titul Mind Arms nepostará o výjimku.

To je ostatně patrné už z úvodního dialogového okna, kde na vás vypadnou samé nesrozumitelné znaky, ovšem i mezi nimi lze vyčíst, že se jedná o nastavení. Pokud tedy hra nepůjde spustit, zkuste si pohrát s nastavením rozlišení, respektive se spouštěním do okna nebo na celou obrazovku. Pak už se můžete pustit do hry.

Ovládání se odbývá klasicky asijsky, tedy klávesami, Y(Z), X, C, pro pohyb se klasicky používají kurzorové šipky. Stejně tak ani nebude překvapením, že vašim cílem je eliminovat protivníka za použití fyzického násilí vyvolaného mačkáním výše zmíněných tří kláves, přičemž jejich kombinováním můžete vyvolat speciální chvaty, hmaty a údery.

Co tedy dodat na závěr: Mind Arms je klasická mlátička v asijském kabátě. Ničím výrazně nepřekvapí, ale taky nemá žádnou závažnější chybu, a tak je volba jen a jen na vás.

DOWNLOAD, homepage, 6.1 MB, 8/10

Babble

Před nedávnem jsem recenzoval vítěznou hru programátorské soutěže Becherovka Game v kategorii logické s názvem CrissCross, ale v podstatě se jednalo o elektronické zpracování populární deskové hry Scrabble. Stejný námět má i záležitost s podobným názvem Babble, i když, jak mi jistě dáte sami za pravdu, ne tolik propracovanou.

A navíc v angličtině, takže k hraní budete potřebovat alespoň její základní znalosti, i když, jak sami poznáte, některá slova, která tvoří počítač, nezná ani leckterý rodilý mluvčí.

Základem je hrací plocha osázená různě namixovanými písmeny. Vyberete první a v kruhu kolem něj se rozsvítí další, z nich, pak vybíráte druhé, atd. Minimem jsou tři písmena.

DOWNLOAD, homepage, 1.4 MB, 4/10

 Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 21/2003: Half-Life zadarmo!

Ano slyšíte správně, ale pouze ve své dvojrozměrné předělávce, ani tak ovšem nebudete zklamáni, stejně tak jako v případě freewarové předělávky Destruction...

Výběr článků

Načítám