Hlavní obsah

Hrej a neplať 15/2004: Zabijte si svého Billa!

Novinky, Ondřej Pohl

Dnes v Hrej a neplať naleznete kromě jedné velice originální a druhé docela průměrné plošinovky i akční hru na motivy filmu Kill Bill. Je pěkně krvavá a cynická, ostatně jako celý film, takže na nic nečekejte, stahujte, hrajte a dobře se bavte!

Foto: Ecobat
Článek

Down!

Možná se budete při pohledu na okolní obrázky ptát, proč jsem jako první zařadil hru, která vypadá, jako bych ji právě nahrál z připojeného kazetového přehrávače (znalci vědí). Odpovědí je jako obvykle její nemírná zábavnost a hratelnost, což absenci jakékoli sofistikovanější grafiky plně omlouvá.

Hra se jmenuje Down! Neboli Dolů! a přesně tak se i hraje. Ovládáte malou postavičku, s níž máte za úkol seskakovat po plošinkách dolů a dolů, podle všeho se zdá, že je roura nekonečná. Navíc je i dynamicky generovaná, takže není možné se naučit nějakou dobrou kombinaci a opakovat ji stereotypně dokola.

Celé to v mnohém připomíná herní bombu Icy Tower, ovšem z převráceným směrem pohybu. Navíc jsou některé plošinky pokryty ostny, na nichž se není záhodno dlouho zdržovat, na jiných ovšem najdete energetické nápoje pro doplnění zdraví.

Suma sumárum se mi Down! velice líbí. Jsem ovšem z těch hráčů, kteří grafiku nehodnotí na prvním místě (alespoň u freewarových her), takže pokud smýšlíte stejně, můžete se na pořádnou chvíli zabavit.

DOWNLOAD, homepage, 1 MB, 7/10

KillBill

Je docela milým pravidlem, že většina "áčkových" filmů přicházejících do kin má kvalitně zpracovanou domovskou stránku a výjimkou není ani druhé pokračování filmu Quentina Tarantina Kill Bill 2. Co je ovšem jiné, je i jednoduchá flashová hříčka na motivy filmu nacházející se na těchto stránkách.

Hru si můžete rovněž stáhnout na svůj počítač, a tak není důvod, proč o ní v Hrej a neplať pár větami neporeferovat. Nebude to ovšem na dlouho, protože hra je velice jednoduchá.

Její podtitul je "Nevěsta" vs. Crazy 88, což popisuje veškerou akci odehrávající se ve hře. Pomocí čtyř kurzorových šipek ovládáte nevěstu, která se svým mečem musí ubránit osmaosmdesáti nebezpečným nepřátelům se stejnými zbraněmi. Je to celkem zábava, i když ne moc na dlouho.

DOWNLOAD, homepage, 1.1 MB, 4/10

Mr. Stumps Dentures

Čas od času neškodí odpočinout si od supermoderních a graficky nadupaných stříleček nebo od extrémně složitých logických her a zvolit něco, u čeho si můžete jednoduše odpočinout, případně tím ukrátit čas svým dětem bez nejmenších obav o jejich psychický vývoj.

A přesně takovou hrou Mr. Stumps Dentures je. Grafika vypadá tak na rok '90 - '92 a k ovládání vám stačí kromě kurzorových šipek jediná klávesa - Shift. S ním lze ničit i nepřátele, a to tak, že jim skočíte na hlavu.

Hra je jinak docela zajímavá a má spád a ani obtížnost není příliš vysoká nebo nízká, takže pokud patříte do některé ze skupin zmíněných v úvodu, tak proč Mr. Stumps Dentures nezkusit?

DOWNLOAD, homepage, 2 MB, 6/10

Nejasnosti ohledně stahování, instalace nebo hraní her? Čtěte tento článek.

Reklama

Související články

Hrej a neplať 12/2004: Duke Nukem se vrací!

V poslední době se mi zdá, že budu muset přejmenovat Hrej a neplať na Hrej a vzpomínej. Hrdinou dnešní hlavní hry je totiž Duke Nukem. Na uklidnění...

Výběr článků

Načítám