Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Infectarium - boj s infekcí

Novinky, Radovan Blažek

Hry z produkce studentů fakulty DigiPen mají mnoho společných rysů: bývají originální, zábavné, hratelné a zajímavé. Ani tento titul není výjimkou.

Článek

Hra pracuje s jedním velice zajímavým konceptem. Určitě se dá namítnout, že je k vidění v mnoha jiných hrách (např. Zombie Infection Mod pro Counter Strike), ale i tak se rozhodně nejedná o tuctovou záležitost.

O co tedy jde? Na první pohled a po prvních pár sekundách hraní by se mohlo zdát, že je to zase nějaká další střílečka. Avšak pozor, nyní přijde ten zásadní zlom – své nepřátele se nesnažíte zničit, ale naopak ovládnout, abyste posléze mohli bojovat jejich prostředky. Každý z objektů na hrací ploše má trochu jiné vlastnosti a je jen na vás, jak je dokážete využít.

:. Infectarium

Škoda jen, že autoři si nedali trochu víc práce s vyladěním hratelnosti. Zajímavý koncept totiž velice záhy zabíjí obtížnost šplhající se velmi vysoko.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Phun – fyzikální hrátky

I když tato hra, dá-li se tak ještě nazvat, nemá žádný cíl, příběh ba ani hlavního hrdinu, přinese vám více zábavy, než by se dalo čekat. Zvláště pak,...

Hrajeme zdarma: Quadrax IV – logická klasika

Název hry Quadrax nebude určitě neznámý nikomu, kdo má jen trochu v oblibě žánr logických her. Nyní zde máme jeho čtvrté pokračování, které se svým předchůdcům...

Výběr článků

Načítám