Hlavní obsah

HBO Go už nebude nejlevnější, bude dražší než Apple TV+

Novinky, mif

Už příští týden má oficiálně odstartovat očekáváná streamovací služba Apple TV+. K nečekanému kroku se přitom odhodlala konkurenční filmová a seriálová služba HBO Go – podraží, kvůli čemuž bude stát více než novinka od amerického počítačového gigantu.

Foto: repro HBO, Profimedia.cz

Nabídka HBO Go

Článek

HBO Go se v současnosti nabízí za měsíční poplatek 129 Kč, už od konce listopadu ale zákazníci budou platit 159 Kč. Částka 129 Kč byla přitom doposud ze všech nabídek nejnižší. Podnik to ospravedlňuje tím, že významně rozšíří nabídku filmů a seriálů z vlastní produkce.

„Důvodem zvýšení ceny je neustále rostoucí zájem zákazníků po novém a exkluzivním obsahu. Rozhodli jsme se výrazně navýšit nabídku originální produkce z USA (Černobyl, Watchmen, Jeho temné esence) i řadu seriálů původem z Evropy (pokračování snímku Wataha, Umre a nové špionážní drama Bez vědomí z české produkce, které má premiéru 17. listopadu),“ stojí v prohlášení společnosti HBO.

Netflix je nově v češtině

Internet a PC

Je pravdou, že i přes navýšení ceny bude HBO Go levnější než konkurenční Netflix, jeho služba vyjde totiž české zákazníky na 199 korun měsíčně. Do souboje internetových platforem nicméně od 1. listopadu vstoupí také Apple TV+. Ta případné zájemce vyjde nejlevněji, bude stát 139 Kč měsíčně, ale to až po uplynutí sedmidenního zkušebního období.

Uvedená částka je přitom za rodinný účet, který může využívat až šest lidí najednou. Získat Apple TV+ bude navíc možné úplně zadarmo, k zakoupení vybraných výrobků s logem nakousnutého jablka získají lidé přístup k nové televizní službě Apple TV+ úplně zadarmo na rok. Stačí si koupit iPhone, iPad, iPod Touch, Mac nebo multimediální centrum Apple TV.

Nejen na televizní obrazovky. Apple míří i do kin

Internet a PC

Velký svět filmové a seriálové produkce

Se službou Apple TV+ americký počítačový gigant vstupuje do velkého světa filmové a seriálové produkce, bude nabízet vlastní seriály, nejrůznější zábavné a hudební show a také komediální stand-upy.

Podnik přitom plánuje, že každý měsíc bude přibývat nový obsah. Právě zajímavý obsah bude v nadcházejících měsících velmi důležitý. Neboť pokud nedovede Apple dostatečně zaujmout, neporazí Netflix ani s příznivější cenovkou.

Toho si je vedení amerického počítačového gigantu dobře vědomo, a tak již nyní najalo celou řadu známých osobností. V rámci Apple TV+ se totiž představí herečky Jennifer Anistonová a Reese Witherspoonová, ale také herci Steve Carell či Jason Momoa. Chybět nebude ani přední americká moderátorka Oprah Winfreyová.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

V rámci Apple TV+ se lidé mohou těšit například na Jennifer Anistonovou či Reese Witherspoonovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám