Hlavní obsah

Gates vyzve Apple iPod na souboj

Microsoft a jeho partneři vyvinou nový multimediální přístroj, který bude konkurovat kapesním zařízením rodiny Apple iPod. Bill Gates, předseda Microsoftu, to oznámil závěrem minulého týdne.

Článek

"Mezi námi a našimi partnery pokračuje vývoj nových zařízení, na trhu jej můžeme očekávat v příštích několika letech," uvedl Gates.

Zakladatel Microsoftu rovněž ocenil internetovou službu Apple iTunes, přes kterou prodává Apple Computer hudbu. Gates věří, že jeho firma vyvine konkurenční systém, který bude nabízet levnější produkty a bude ještě jednodušší.

Gates podotkl, že je jen dvacet procent hudebních přehrávačů kompatibiních s Windows, což je podle něj velice málo.

Dodejme, že využívání produktu Apple iTunes je vázáno na zemi, ve které je tato služba dostupná. I když je tedy v České republice mnoho vlastníků hudebních přehrávačů iPod, kteří by nabídky Apple iTunes mohli využít, mají smůlu - Apple nebyl do dnešního dne schopen iTunes v ČR zpřístupnit. A firma zatím ani neoznámila, kdy a pokud vůbec se tak stane.

První zprávy o tom, že Microsoft vyvíjí konkurenční výrobek k produktu Apple iPod, přinesl minulý týden deník BusinessWeek. [celá zpráva

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám