Hlavní obsah

Falešné iPody zaplavily Čínu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké prodeje hudebních přehrávačů iPod přiměly některé výrobce k produkci jejich levných napodobenin. Ty v současnosti zaplavily čínský trh, uvedl v úterý server DigiTimes.

Článek

Pokaždé když Apple uvede novou verzi svého přehrávače, na čínském trhu se objeví jeho levné napodobeniny. V současnosti se tak děje hlavně v případě zařízení iPod Shuffle.

Avšak podobnými problémy jako má v Číně Apple trpí i jiní výrobci MP3 přehrávačů. Stěžují si například tchaj-wanská firma Ergotech a korejský MPIO. Falešné verze našich produktů jsou prodávány o 40 - 50% levněji než jsou originální výrobky, uvedli jejich zástupci.

Levná zařízení, která se snaží napodobit původní vzory, však nejsou prodávána přímo na trhu. Jejich distribuce totiž probíhá pomocí reklamních spotů na lokálních televizních stanicích, uvedly společnosti Ergotech a MPIO.

Apple, výrobce populárních iPodů, vydělal v posledním čtvrtletí roku 2005 přibližně 5,7 miliardy dolarů (142 miliard korun). V těchto výsledcích se odráží prodej 14 miliónů kusů multimediálních zařízení iPod. V celém roce 2005 pak Apple prodal kolem 32 miliónů těchto hudebních zařízení.

Anketa

Vlastníte kapesní hudební přehrávač?
Samozřejmě, neumím už bez něj žít
22,9 %
Ano, moc jej ale nepoužívám
12,8 %
Jako přehrávač MP3 používám mobil / PDA
15,6 %
Nevlastním žádný kapesní přehrávač
48,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3780 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám