Hlavní obsah

Evropskou komisi zajímá vliv Googlu na rivaly v lokálním vyhledávání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Evropská komise se zajímá, zda praktiky největšího internetového vyhledávače Google nepoškozují konkurenci v oblasti lokálního vyhledávání. Informuje o tom agentura Reuters s odvoláním na dotazníky rozeslané konkurentům. Podle Reuters by se tak mohlo schylovat k již čtvrtému antimonopolnímu sporu Evropské komise s tímto americkým podnikem.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Evropská komise za poslední rok a půl vyměřila Googlu dvě pokuty v souhrnné hodnotě 6,76 miliardy eur (téměř 176 miliard Kč). První pokutu dostal podnik za zvýhodňování své služby pro porovnávání obchodních nabídek a druhou za zneužívání dominantního postavení svého operačního systému pro mobilní zařízení Android.

Komise nyní navíc pracuje na vyřešení třetí kauzy týkající se aktivit Googlu v oblasti internetové reklamy.

Lokální vyhledávání umožňuje uživatelům například vyhledat blízkou restauraci s příznivými recenzemi. O dopady praktik Googlu na konkurenci v této oblasti se komise podle agentury Reuters začala zajímat po stížnostech některých konkurentů.

Minulý měsíc rozeslala vybraným rivalům dotazníky, ve kterých se ptá na podrobnosti praktik Googlu a na jejich vliv na konkurenční služby v období od ledna 2012 do prosince 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám