Hlavní obsah

Ericsson a Cisco chystají „sítě budoucnosti”

Stockholm

Švédský výrobce telekomunikačních sítí Ericsson uzavře strategické partnerství s americkou technologickou společností Cisco Systems. Obě firmy uvedly, že budou pracovat na „sítích budoucnosti” a jejich aliance vytvoří do roku 2018 pro každou z nich dodatečné tržby přes jednu miliardu dolarů (25 miliard Kč).

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ericsson je největším výrobcem sítí pro bezdrátovou komunikaci na světě. Firma odhaduje, že její sítě přenášejí zhruba 40 procent všech mobilních hovorů po celém světě. Cisco je světová jednička na poli routerů, které přenášejí data mezi počítačovými sítěmi.

„Společně budeme vytvářet novátorská řešení," řekl agentuře Reuters šéf Ericssonu Hans Vestberg. Firmy ve společném prohlášení uvedly, že budou nabízet směrování dat, datová centra, zařízení pro sítě, cloudové servery a mobilní komunikace a služby po celém světě.

Obě společnosti mají v celém světě dohromady přes 76 000 zaměstnanců. Disponují celkem zhruba 56 000 patenty.

Pro Ericsson by partnerství se společností Cisco mělo znamenat nové zdroje výnosů. Tržby firmy letos klesají a v předešlých třech letech stagnovaly. Vestberg označil založení aliance za „klíčový krok vpřed" v transformaci a posílení společnosti. Akcie švédské firmy po zprávě vzrostly o zhruba tři procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám