Hlavní obsah

EIZO představilo dva LCD monitory s kontrastem 1000:1

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská firma EIZO, jejíž výrobky patří mezi špičku mezi monitory, představila dva nové LCD displeje, které nabízí kontrast rekordních 1000:1. Díky tomu najdou uplatnění především u nejnáročnějších uživatelů pracujících s grafikou.

Foto: MO Plzeň 3
Článek

Nové LCD monitory FlexScan S190 (19") a FlexScan S170 (17") se pravděpodobně stanou prvními běžně prodávanými elcédéčky s kontrastním poměrem 1000:1. Vysoký kontrast ve spojení s pozorovacími úhly 178 stupňů v obou směrech zajišťuje skutečně věrné barvy, a to i při pohledu ze stran.

Pouze doba odezvy (výrobce udává 25 ms) již dnes patří lehce mezi horší průměr. Ta ale vzhledem k předpokládanému využití monitorů není zase až tak podstatná, a i 25 ms by mělo stačit pro plynulé přehrávání akčních filmů "bez duchů".

Oba modely poskytují rozlišení 1280x1024 obrazových bodů a liší se pouze úhlopříčkou. Samozřejmostí je podpora jak analogového, tak i digitálního (DVI) rozhraní pro připojení k počítači.

Nová elcédéčka by se měla začít prodávat od 1. července 2004 za doposud blíže nespecifikovanou cenu. Ta vzhledem ke špičkovým parametrům nebude zrovna nízká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám