Hlavní obsah

Důchodkyně se nezapomenutelně zapsala do historie internetu. Díky jedinému vyjádření

Novinky, mif

Nezapomenutelně se do historie českého internetu zapsala přesně před dvaceti lety česká důchodkyně Věra Pohlová. V anketě pro deník Metro totiž 17. září 1999 uvedla, že by „ty internety a počítače zakázala”. Od té doby se její vyjádření stalo nesmrtelným.

Foto: koláž Novinky.cz s využitím Metro

Věra Pohlová

Článek

„Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty internety a počítače zakázala,“ uvedla před dvaceti lety 72letá důchodkyně na otázku redaktorů deníku Metro, co si myslí o úniku informací ze sporožirových účtů klientů České spořitelny.

Za dvacet let byl tento výrok na internetu nesčetněkrát publikován. A nutno podotknout, že zároveň stejně často parodován.

Před dvěma dekádami samozřejmě nebyl internet rozšířen jako dnes, a tak nelze mít výrok paní Pohlové za zlé. Na druhou stranu těžko lze najít výrok o českém internetu, který by více proslul. A to natolik, že se stal součástí české verze celosvětové encyklopedie Wikipedia. Ta zároveň připomíná, že není jisté, zda věta opravdu zazněla tak, jak se traduje, a zda si ji novináři nepřikrášlili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám