Hlavní obsah

Do Česka se tlačí čínští výrobci mobilů

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká republika je v hledáčku čínských výrobců mobilních telefonů. Do tuzemska se například tlačí firma ZTE, která zde má dokonce i své sídlo. ZTE začíná na českém trhu nabízet i některé velmi levné mobily.

Článek

Jedná se o superlevné mobily kategorie ULCH (Ultra Low Cost Handsets)., které se prodávají pod značkou Vodafone. Od srpna by měly být k dostání v prodejní síti Tesco.

ZTE Czech už toho v ČR stihla poměrně hodně. Například koncem loňska podepsala smlouvu se společností MobilKom na výstavbu CDMA sítě pro čtvrtého mobilního operátora v České republice.

Firma je vůbec prvním čínským výrobcem mobilů, který získal ocenění Red Dot Design Award za dva telefony - modely ZTE D90 a S900.

:. D90 pracuje s klávesnící Fastap, která integruje písmena a interpunkční znaménka kolem standardní numerické klávesnice.

:. Model S900 charakterizuje čistý až jednoduchý vzhled. Telefon se ovládá přes dotekový displej.

ZTE bylo založeno roku 1985 v Shenzhenu, v hi-tech industriální zóně blízko Hongkongu. Ve firmě pracuje kolem 39 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám