Hlavní obsah

Corel připravuje novou verzi kancelářského balíku

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský Corel ohlásil novou verzi kancelářského balíku WordPerfect Office, který má konkurovat nejrozšířenějšímu Officu společnosti Microsoft.

Článek

Nový WordPerfect Office 12 se na trhu objeví v průběhu dubna a jeho největší výhodou oproti konkurenčnímu balíku od Microsoftu bude nižší cena. Plná verze přijde na 300 dolarů a upgrade z předchozích verzí (nebo z i konkurenčního kancelářského balíku) bude nabízen za 150 dolarů. Ve srovnání s Microsoft Office Standard je kanadská konkurence o 100, respektive 90 dolarů v případě upgradu, výhodnější. Ceny na českém trhu doposud nejsou známy a cenový rozdíl může být u nás ještě výraznější.

Hlavní změny doznal především textový editor WordPerfect, tabulkový procesor Quattro Pro a prezentační program Presentations. Výrazně vylepšena přitom byla kompatibilita s Microsoft Office a tak by neměl být problém dokument vytvořený ve Wordperfectu otevřít v Officu a naopak.

Nový WordPerfect Office najdete přeinstalovaný na počítačích několika významných výrobců, a to zejména u sestav, u kterých je největší ohled brán na co nejnižší cenu. Příkladem mohou být základní sestavy firmy Dell.

Anketa

Jaký kancelářský balík používáte?
Microsoft Office
31,5 %
602PC SUITE
15,6 %
Corel WordPerfect Office
11,9 %
OpenOffice
28 %
jiný
13 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 833 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Užitečné programy, které jsou zadarmo (154.díl)

V dnešním díle seriálu o užitečných programech, za které nemusíte zaplatit ani korunu, vám poradíme, jak jednoduše převést vaše hudební cédéčka do empétrojek....

Výběr článků

Načítám