Hlavní obsah

Čínské Lenovo začíná vyrábět servery IBM

Novinky, adr

Americká IBM podepsala licenční dohodu, která čínskému Lenovu umožní vyrábět a prodávat vybrané severy řady x86. Produktová řada System x, která zahrnuje technologicky vyspělé systémy, zůstane i nadále v portfoliu IBM.

Článek

Třetí největší výrobce počítačů na světě, americká firma IBM, se dohodla na prodeji své počítačové divize čínské firmě Lenovo koncem roku 2004. IBM za svoji divizi dostala asi 1,25 miliardy dolarů a stáhla se tak z odvětví, kterému dříve pomáhala razit cestu.

Nejnovější dohoda o nabídce serverů prostřednictvím Lenova "pomůže šířit technologické pokroky IBM na trhu s důvěryhodným partnerem," uvedli zástupci IBM.

Licencování klíčových technologií řadě obchodních partnerů je součástí obchodní strategie IBM. IBM tvrdí, že to pomáhá inovacím v oboru. Dohoda s Lenovem má pomoci dostat servery řady x86 do segment malých a středních firem.

Co pro IBM znamená tato licenční dohoda?
IBM poskytla Lenovu licenci na výrobu jedno- a dvoupaticových serverů v provedení tower a rack. Lenovo je bude vyrábět a distribuovat. Lenovo nasmlouvalo i služby a údržbu těchto produktů a také produkt IBM Global Financing pro financování vybraných modelů.
Jedno- a dvoupaticové systémy, které bude vyrábět Lenovo, budou odlišeny následujícími znaky: logem Lenovo a kódem Lenova. Budou nabízeny v distribučním řetězci Lenova a podporu bude také nabízet Lenovo. Nástroje pro nastavení a konfigurace bude rovněž vybírat Lenovo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám