Hlavní obsah

Chat s ministrem Mlynářem nejen o budoucnosti telekomunikačního trhu

Většina vyspělých zemí dnes propaguje zlevnění přístupu k internetu, ať už snížením daňového zatížení nebo dokonce pomocí dotací. Proto se může zdát překvapivé, že Česká republika přišla s rozhodnutím významně zvýšit daňovou sazbu pro telekomunikační služby. Je pravda, že nás k tomuto kroku nutí Evropská unie a jak se zvýšení daně projeví na nás, koncových uživatelích?

Foto: Kamil Navrátil

Rozcestník.

Článek

Před třemi měsíci byl spuštěn Národní program počítačové gramotnosti, ambiciózní projekt s podporou Ministerstva informatiky, který má za cíl zvýšit praktické znalosti našich občanů pro využití počítače a internetu. Od začátku bylo již bylo proškoleno víc než deset tisíc zájemců v celé ČR. Síť Center internetu se rozrostla na 228 a pokrývá 145 měst a obcí v celé ČR. Má tento projekt budoucnost a vyplatí se nám? Jak je to vůbec s naší počítačovou gramotností?

Na tyto a spoustu dalších otázek, které vás zajímají, se můžete zeptat Vladimíra Mlynáře, ministra informatiky ČR, v moderovaném online chatu, který se uskuteční v pátek 6. 6. 2003 od 13.00 na serveru Lide.cz. Své dotazy zde můžete pokládat již v pátek dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám