Hlavní obsah

Českým internetem loni nejvíce hýbal Karel Gott, ale také hokej

Novinky, mif

Hokej, prezident Miloš Zeman či eurovolby. To jsou jen některá témata, která hýbala v uplynulém roce českým internetem. Statistiky Vyhledávání společnosti Seznam.cz nicméně poznamenaly i smutné události, například úmrtí zpěváka Karla Gotta.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott

Článek

Žebříček společnosti Seznam.cz je rozdělen do několika kategorií – ukazuje osobnosti, události a produkty, které Češi na internetu vyhledávali výrazně více než v roce minulém. Jde tedy o tzv. skokany internetu.

Stejně jako každý rok internetem hýbaly nejrůznější sportovní akce. „Hlavním volnočasovým aktivitám kralovalo MS v hokeji 2019, následované biatlonem a Wimbledonem,“ řekl produktový manažer Seznam.cz Vyhledávání Michal Sedláček s tím, že se lidé loni také hojně zajímali také o koncert skupiny Metallica nebo zpěváka Eda Sheerana.

Na Mapy.cz Češi nejčastěji hledali Letiště Václava Havla

Internet a PC
Foto: Seznam.cz

Žebříček nejvyhledávanějších osobností za rok 2019.

„Úmrtí Karla Gotta se dostalo v podobě sousloví ‚Den státního smutku‘ i na vrchol seznamu skokanů mezi zprávami a kauzami. Velký zájem měli lidé i o prezidenta Zemana v nemocnici a také o další smutné události, jakými byly střelba v Brně, zemětřesení na Krétě nebo výbuch v Liberci a hurikán na Bahamách. Stejně tak se mezi hlavními skokany v této rubrice objevily i demonstrace na Letné a eurovolby,“ prohlásil Sedláček.

Co se zahraničních osobností týče, nejvíce poskočil zájem o bývalého závodníka Formule 1 Michaela Schumachera. „Do žebříčku osobností se loni dostaly také zástupkyně britské královské rodiny, vévodkyně Meghan a Kate. Z českých osobností pak uživatelé internetu vedle rodiny Gottových velmi často vyhledávali například herečku Jiřinu Bohdalovou nebo zpěvačku Lucii Vondráčkovou,“ konstatoval produktový manažer.

Foto: Seznam.cz

Žebříček nejvyhledávanějších zpráv a kauz za rok 2019

Foto: Seznam.cz

Žebříček nejvyhledávanějších volnočasových událostí za rok 2019

DVB-T2 zaujalo více než iPhone

Volný čas tráví tuzemští uživatelé rádi sledováním seriálů a televizních pořadů. Tím vůbec nejpopulárnějším byla podle statik vyhledávání na internetu Výměna manželek, hend v závěsu se však umístil hokejový seriál Lajna 2, který je od září k dispozici na Televizeseznam.cz.

V kategorii komerčních produktů se výrazně projevil přechod na digitální televizní vysílání. „Výraz ‚Set Top Box DVB T2‘, který se umístil na druhé příčce, lidé hledali hlavně kvůli němu. Více poskočil jen mobilní telefon Xiaomi Redmi Note 7. Chytrých mobilů bylo v žebříčku nejvíce. Loni nový iPhone byl v pořadí skokanů devátý. Do desítky se dostala i Škoda Kamiq nebo fritéza Delimano,“ prohlásil Sedláček.

Kompletní přehled internetových skokanů za rok 2019 naleznete zde.

Foto: Seznam.cz

Žebříček nejvyhledávanějších produktů za rok 2019

Foto: Seznam.cz

Žebříček nejvyhledávanějších TV pořadů, filmů a seriálů za rok 2019

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám