Hlavní obsah

CD-R disky podraží

Novinky, DigiTimes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci CD-R disků na Tchaj-wanu, Číně a Indii očekávají postupné přesouvání produkce směrem k DVD+R/-R. Kvůli tomu by měly přepisovací kompaktní disky zdražit v průměru o 7 - 10 procent.

Článek

Je to vůbec poprvé, co zvýšení ceny záznamových médií oznámili výrobci ze tří hlavní regionů současně, připomínají analytici s tím, že dříve to byly především firmy z Číny a Indie, které soutěžily s konkurencí pomocí nízkých cen.

Lidé začínají stále více používat přepisovací DVD média, jejich producentům se však v současnosti nedostává dostatku výrobních kapacit. Z tohoto důvodu pomalu upouštějí od zastaralých CD-R. Jejich cena by proto mohla vzrůst i v budoucnu. O přepisovací kompaktní disky navíc panuje poměrně velký zájem, který neklesá.

Výrobci CD-R disků ani neočekávají, že by se poptávka po tomto druhu média snižovala. Celosvětově se každoročně prodá 9 - 11 miliard přepisovacích CD disků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám