Hlavní obsah

Blu-ray vypalovačky budou drahé, schází laserové diody

Novinky, adr

Výrobci optických záznamových zařízení vyjádřili znepokojení nad špatnou dostupností klíčových laserových diod, které hrají významnou úlohu v Blu-ray vypalovačkách.

Článek

Zástupce firem Lite-On IT a BenQ citoval minulý týden čínský deník Commercial Times. Představitelé společností si v něm stěžovali na nedostatek Blu-ray laserových diod, který je podle nich způsoben technologickými překážkami při výrobě.

Jedinými dodavateli těchto nezbytných součástí pro BD mechaniky jsou zatím japonská Sony a Nichia. Obě firmy se údajně potýkají s pramalou výtěžností těchto součástek. Sony navíc produkuje diody také pro svou přicházející konzoli PlayStation 3, jenž bude BD systémem vybavena. Sony jednoduše nestíhá uspokojovat poptávku, varuje BenQ s tím, že technologický gigant dodává produkty také pro Philips.

Deník Commercial Times očekává, že situace ohledně dostupnosti Blu-ray diod se zlepší až v říjnu. V této době bychom se také mohli dočkat významnějších slev BD mechanik. Dnes se prodávají vysoce nad 20 000 korunami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám