Hlavní obsah

Billa Gatese chrání před spamem celé oddělení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SINGAPUR

Nevyžádané reklamní e-maily (tzv. spam) patří společně s viry mezi největší hrozby celosvětové sítě. Samotný Bill Gates, nejbohatší muž světa a klíčová osobnost softwarové společnosti Microsoft, přitom dostává téměř čtyři milióny nevyžádaných zpráv denně.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 4.5.2017 Ostravský dům roku 2016- anketa veřejnosti. Vědecko technický park 4MEDi.

Článek

Prozradil to ve čtvrtek na počítačovém fóru v Singapuru šéf Microsoftu Steve Ballmer a navíc dodal: "Existují dva lidé, kteří asi dostávají nejvíce spamů na světě. Bill Gates je první, protože je to Bill Gates."

Softwarová společnost Microsoft si dokonce udržuje celé speciální oddělení, které má za úkol ochránit elektronickou schránku Billa Gatese před nevyžádanou poštou.

Ballmer už nejmenoval člověka, který je z hlediska zahlcení spamy druhý na světě. Přiznal však, že sám patří v tomto ohledu do světové špičky, protože svou e-mailovou adresu rozdává všude, kam přijede. Díky antispamové technologii Microsoftu se však do Ballmerovy schránky dostane jen asi deset nežádoucích materiálů denně.

Anketa

Kolik spamu dostáváte denně vy?
žádný
19,1 %
do 10 zpráv
49,9 %
11-20 zpráv
11,9 %
21-50 zpráv
9,2 %
více než 50 zpráv
9,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 721 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám