Hlavní obsah

Apple údajně spolupracuje s výrobcem aut Mercedes Benz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká počítačová společnost Apple Computer údajně úzce spolupracuje s automobilkou Mercedes Benz. Sdělil to server Autoblog s tím, že Apple pro Mercedes vyvíjí navigační systém.

Článek

Podle německého magazínu Focus nevyvíjí Apple pro Mercedes pouze navigátor, který by se měl synchronizovat přes internet. Údajně je pro Mercedes v přípravě také speciální audioaparatura.

GPS navigaci spolu se zvukovým subystémem může podle neoficiálních informací používat Mercedes exklusivně šest měsíců, až po uplynutí této lhůty mohou tyto technologie nasadit do svých vozidel i ostatní výrobci.

Spekuluje se, že se applovské vychytávky objeví v německých luxusních automobilech za dva roky, tedy počátkem roku 2009. Zda se budou jmenovat "iDrive" se můžeme pouze domýšlet.

Steve Jobs, šéf Applu, totiž mlčí na toto téma jako hrob.

Experti si dokonce myslí, že se v roce 2009 objeví GPS navigátor z dílny Apple nejen v mercedesech, ale také nových verzích telefonů iPhone.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám