Hlavní obsah

Apple potvrdil příchod chytrých hodinek, registruje si značku iWatch

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S iPhonem ovládl Apple trh chytrých telefonů, iPad se zase stal nejpopulárnějším počítačovým tabletem na světě. Nyní se americký počítačový gigant chystá uspět v oblasti hodinek. Jak upozornil server Engadget, zástupci firmy si již registrují značku iWatch v několika zemích.

Foto: Apple

Jak bude vypadat iWatch od Applu, zatím není jasné. Na obrázku jsou hodinky, které Apple použil v jedné ze svých reklam na iPhone 5.

Článek

Vedle Japonska byla žádost o ochrannou známku podána i v Mexiku a v Tchaj-wanu. Některé zdroje tvrdí, že se Apple chystá také na ruský trh. Tam ale zatím oficiálně žádná registrace uskutečněna nebyla.

O tom, že Apple pracuje na chytrých náramkových hodinkách, se v kuloárech šeptá již několik měsíců. Nabídnout by měly speciální flexibilní dotykový monitor, který obepne celé zápěstí. Kvůli tomu již zástupci firmy vypsali letos v dubnu výběrové řízení na displejového specialistu. [celá zpráva]

Hodinky iWatch by měly disponovat operačním systémem iOS, podobně jako iPhony a iPady. Žádné další informace však o nich zatím nejsou známy. Jisté tak není ani to, kdy by se měly objevit na trhu a kolik budou stát.

Chytré hodinky chystá i konkurence

Apple není jedinou firmou, která se bude snažit na trhu uspět s chytrými hodinkami. Už druhou generaci SmartWatch představila společnost Sony. Její výrobek disponuje 1,6palcovým displejem i NFC. S telefonem se hodinky od firmy Sony spojí prostřednictvím technologie Bluetooth.

Foto: Sony

SmartWatch II

Pozadu nechce zůstat ani Samsung. V rozhovoru pro agenturu Bloomberg to potvrdil šéf mobilní divize jihokorejského gigantu Lee Young Hee: „Při přípravách na budoucnost pracujeme velmi tvrdě – a hodinky rozhodně do těchto příprav patří. Pracujeme na nich již velice dlouho.“

Dá se předpokládat, že novinka bude umět telefonovat, posílat SMS zprávy, brouzdat po internetu a dostane některé funkce z vrcholných telefonů od Samsungu. Například technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text, ale také bezdotykové ovládání. [celá zpráva]

Podle listu The Wall Street Journal pracuje na vlastních hodinkách také společnost Microsoft. [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung S9110

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám