Hlavní obsah

Apple může slavit, jeho službu Music používá už 38 miliónů lidí

Novinky, lez

Společnost Apple se rozhodla v polovině loňského roku rozvířit vody hudebního byznysu, spustila vlastní službu zvanou jednoduše Music. Ta se těší mezi uživateli stále větší popularitě, jak vyplývá z údajů zveřejněných přímo zástupci podniku.

Foto: repro Apple

Apple Music

Článek

Krátce po spuštění si Apple Music aktivovalo na 15 miliónů lidí, avšak zpravidla jen ze zvědavosti. Po uplynutí prvních tří měsíců, ve kterých americký podnik nabízel službu na zkoušku zadarmo, si totiž milióny uživatelů předplatné odhlásily. Počet předplatitelů tak klesl pod deset tisíc.

V průběhu roku 2016 se však podařilo počet uživatelů zvýšit až na 20 miliónů a v polovině loňska pak zástupci amerického počítačového gigantu hlásili 27 miliónů předplatitelů.

Podle čerstvě zveřejněných čísel je navíc jasné, že počet uživatelů neustále přibývá, a to poměrně rychlým tempem. Aktuálně si totiž Apple Music platí 38 miliónů lidí.

Foto: archív tvůrců

Ukázka služby Apple Music

Spotify láká na bezplatný provoz

Jedničkou na trhu se streamovanou hudbou je nicméně stále Spotify, tuto službu využívá 159 miliónů posluchačů a posluchaček. Sluší se nicméně podotknout, že více než polovina z tohoto čísla je tvořena lidmi, kteří měsíčně neplatí ani korunu. Využívají bezplatnou verzi aplikace, která obsahuje reklamu.

A takovou možnost Apple Music nenabízí. Jednotlivci zaplatí každý měsíc za službu 149 Kč, rodiny pak 229 Kč. Nejvýhodněji vyjde studentský tarif, a to na 59 Kč měsíčně.

Apple Music je v podstatě streamovací službou, jejímž prostřednictvím americký počítačový gigant nabízí hudbu svým uživatelům. Stejně jako u konkurenčních hudebních streamovacích služeb, jako jsou například Spotify či Tidal, si lidé mohou playlist poskládat sami podle svých preferencí.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám