Hlavní obsah

AMD plánuje v roce 2008 uvést procesor kombinovaný s grafikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce mikroprocesorů Advanced Micro Devices chce v roce 2008 uvést mikročip integrovaný s grafickým jádrem. Pro deník News.com to uvedl šéf techniků Phil Hester.

Článek

Hester podotkl, že AMD připraví novou sérii výrobků v době, kdy bude připraven 45nanometrový výrobní proces.

Představitelé Advanced Micro Devices o spojení mikroprocesoru a grafického jádra hovoří již poměrně dlouho, je proto velice pravděpodobné, že firma přikročí k výrobě CPU+GPU komponent ihned poté, co jí to technologie umožní.

Odborníci se domnívají, že se k podobnému kroku odhodlá také Intel. Společnost však zatím neuvedla žádný přibližný termín, kdy se tak stane.

Integrace mikroprocesoru a GPU do jednoho celku dovolí vyrábět ještě menší počítače než dnes, rovněž by se měla snížit i jejich cena.

Plány Advanced Micro Devices zřejmě úzce souvisí s nedávnou fúzí této firmy s výrobcem grafických karet ATI Technologies. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

AMD uvažuje nad zánikem jména ATI

Výrobce mikroprocesorů Advanced Micro Devices pravděpodobně nezachová jméno kanadské ATI, tedy známého výrobce grafických jader, v němž AMD získala před...

Výběr článků

Načítám