Hlavní obsah

Agenti i tajné základny CIA odhaleny na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Deník Chicago Tribune uvedl závěrem minulého týdne, že se na internetu nacházejí záznamy o 2 653 zaměstnancích zpravodajské agentury CIA. Řada z těchto lidí je údajně dosud v aktivní službě.

Foto: Novinky
Článek

"Je vdaná, ve věku 52 let, vyrostla na předměstí Kansasu, v současnosti žije ve stétě Virginia v domě se třemi ložnicemi," začíná obsáhlý článek v Chicago Tribune o vyzrazení identity lidí z CIA.

Deník uvedl, že informace získal z online databází uložených na internetu, které se zabývají sběrem dat. List dodal, že přístup k těmto souborům je placený.

Na požadavek CIA však Chicago Tribune neuvedl jediné jméno takto odhaleného agenta. Ze stejného důvodu autor článku nezmiňuje přesnou polohu a názvy přibližně dvou tuctů "tajných" základen. Ty se mají nacházet v Chicagu, severní Virginii, Floridě, Ohiu, Pennsylvanii, Utahu a Washingtonu.

Některé z nich jsou údajně velmi dobře střeženy, jiné mají působit jako obyčejná civilní stavení. V textu se rovněž objevila narážka na přítomnost několika amerických základen v Evropě.

Kromě přibližně 2600 zaměstananců CIA nalezl Chicago Tribune také kolem 50 interních telefonních čísel, která se dosud v CIA používají. 

"Je snadné najít informace o amerických tajných operacích. Vše, co k tomu musíte znát, je systém vyhledávání přes internet," míní Chicago Tribune.

Reklama

Výběr článků

Načítám