Hlavní obsah

Acer představil notebook s 17" displejem

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)
PRAHA

Firma Acer uvedla na český trh novou řadu notebooků Aspire 1700, které vynikají obrovským 17" LCD displejem s rozlišením 1280x1024 a jsou vybaveny nejvýkonnějšími procesory Pentium 4.

Foto: Jana Bečková

Rozcestník

Článek

Při vývoji nové řady Aspire 1700 byl kladen důraz na vysoký výkon, rozsáhlou výbavu a především začlenění obrovského displeje, což se však negativně projevilo na velkých rozměrech notebooku a na neskutečně velké váze 7 kg. Na časté přenášení tedy notebook není vhodný. Se standardní Li-Ion baterií vydrží pracovat jen hodinu a čtvrt bez připojení k elektrické síti.

Vzhledem k velkým rozměrům se na klávesnici vešel i numerický blok a zajímavostí jsou dále dva reproduktory doplněné vestavěným subwooferem.

Na českém trhu budou zpočátku nabízeny dva modely. První z nich je vybaven procesorem Pentium 4 2,66 GHz a pevným diskem s kapacitou 80 GB. Nejvýkonnější model má procesor Pentium 4 3,06 GHz, 120GB pevný disk a Wi-Fi kartu. Oba mají v základní konfiguraci 512 MB RAM, kombinovanou DVD/CD-RW mechaniku. Ceny jsou stanoveny na 49 990 Kč respektive 59 990 Kč bez DPH za model s třígigahertzovým Pentiem 4.

Reklama

Související témata:

Související články

Acer představil Centrino Tablet PC

Společnost Acer představila další tablet PC, tentokrát založené na nové technologii Intel Centrino a vybavené procesorem Pentium M 900 MHz.

Odolné notebooky TravelMate 650 s Pentiem 4-M

Společnost Acer uvedla na český trh novou řadu notebooků TravelMate 650 s procesorem Pentium 4-M, které jsou tenké a přitom díky krytu z hliníkové slitiny...

Výběr článků

Načítám