Hlavní obsah

Unikla data 800 000 klientů. Swisscom popsal detaily útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Švýcarský mobilní operátor Swisscom potvrdil, že mu neznámí útočníci ukradli osobní údaje 800 000 klientů. Zástupci firmy dále popsali, jakých dat se hackeři zmocnili a jaká opatření byla přijata, aby se podobný útok již nemohl opakovat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celá záležitost se odehrála už loni na podzim. Zástupci podniku však o ní informovali až tento týden. [celá zpráva]

Pachatelé se zmocnili jmen, adres, telefonních čísel a dat narození přístupovým heslem obchodního partnera firmy. Podle Swisscomu neunikly žádné citlivé informace, jako jsou hesla, konverzace či údaje o platbách.

Společnost v reakci přijala přísnější bezpečnostní opatření. Obchodním partnerům zavede pro přístup k datům dvojí identifikaci a omezí množství dat předávaných třetím stranám, citovala ji agentura Reuters.

Únik dat společnosti Swisscom svým rozsahem připomíná dva roky starý incident z České republiky, kdy zaměstnanec společnosti T-Mobile vynesl zákaznická data 1,2 miliónu klientů. Úřad pro ochranu osobních údajů následně firmě uložil pokutu 3,6 miliónu korun za to, že operátor data nedostatečně zabezpečil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám