Hlavní obsah

Německo čelí stále většímu počtu kybernetických útoků

– Berlín

Počítače německé vlády a firem každý den čelí stále rostoucímu počtu kybernetických útoků špionážních agentur jiných států, zejména ruských a čínských. Podle agentury Reuters o tom v úterý informoval šéf Spolkového úřadu pro ochranu ústavy (BfV), tedy civilní kontrarozvědky, Hans Georg Maassen.

Foto: Novinky

Terčem hackerů jsou hospodářská, obranná, zahraniční a zbrojní politika, stejně jako velké firmy kvůli svým vyspělým technologiím.

Článek

Na konferenci v Berlíně věnované bezpečnosti v kybernetickém prostoru podle Reuters uvedl, že ze zhruba 3000 každodenních útoků přibližně pět připadá na zpravodajské služby. Ty jsou přitom tak sofistikované, že je lze snadno přehlédnout.

„Zaznamenali jsme, že útoky cizích tajných služeb na IT infrastrukturu německé vlády jsou čím dál častější," konstatoval Maassen. Nejčastěji k tomu podle něj dochází při velkých mezinárodních akcích, jako jsou summity G20, při nichž vládní poradci mohou přijmout zavirované e-maily, které se tváří jako zprávy od vyjednávačů jiných zemí.

Podle šéfa BfV je Berlín metropolí „politické špionáže“. Terčem hackerů jsou hospodářská, obranná, zahraniční a zbrojní politika, stejně jako velké firmy kvůli svým vyspělým technologiím.

Reklama

Výběr článků

Načítám