Hlavní obsah

Máte zavirovaný počítač? Vyčistěte jej online a zdarma

Novinky, Petr Bořuta (Zdroj: www.eset.cz)

Komerční článek - Denně vzniká až 200 000 unikátních vzorků různého škodlivého softwaru a účinná ochrana počítače by proto měla být samozřejmostí. Nejste si jisti, zda je váš počítač čistý? Na internetu jsou dostupné nástroje, se kterými můžete počítač zkontrolovat a případné hrozby rovnou smazat. Jedním z nich je i ESET Online Scanner.

Článek

Na uživatele dnes útočí celá řada různých druhů hrozeb šířících se přes vyměnitelná média, sociální sítě, webové stránky i e-maily. Masově rozšířené jsou dnes především útoky založené na sociálním inženýrství. Nejčastěji kyberzločinci zneužívají aktuálních přírodních katastrof, kdy své stránky dokážou zařadit mezi přední výsledky vyhledávačů a i poučený uživatel se může v honbě za čerstvými informacemi lehce napálit a nechtěně si stáhnout například trojského koně.

ESET Online Scanner je bezplatná služba, která umožňuje rychle a efektivně zkontrolovat váš systém a odstranit všechny druhy počítačových hrozeb: nejen zmíněné trojské koně, ale i viry, červy a spyware. Služba zajišťuje hloubkovou kontrolu a eliminuje škodlivý kód nejen v souborech, ale rovněž i v archivech, komprimovaných souborech a e-mailových zprávách. Program přitom pracuje s nejaktuálnější virovou databází přímo z vývojových laboratoří ESET a v případě nalezené hrozby všechny nakažené soubory automaticky přesunuje do takzvané karantény. ESET Online Scanner je možné jednoduše spustit přímo v prohlížeči (program podporuje prohlížeč Internet Explorer, Firefox, Chrome, Opera a další) a jeho start je otázkou několika sekund.

Skener ale nepřináší neustálou kontrolu na přítomnost virů a nechrání tedy před samotnou infikací počítače. K tomu slouží produkty jako ESET Smart Security a ESET NOD32 Antivirus, které obsahují řadu funkcí a jejich detailní nastavení. Již zanedlouho přijde na trh nová, pátá generace těchto produktů. Zákazníci mají možnost stáhnout si BETA verze ESET Smart Security a ESET NOD32 Antivirus 5 a zapojit se tak do testování až do doby uvedení finálních produktů. Oba programy nabízejí účinnou ochranu pro domácí počítače a využívají osvědčené skenovací jádro ESET ThreatSense®.

Verze 5 přináší řadu zlepšení a nových funkcí. Patří mezi ně ESET Cloudové hodnocení, rychlejší start počítače, účinnější ochrana paměťových médií, nové grafické prostředí a herní režim. ESET Smart Security 5 jako bezpečnostní balíček kromě těchto funkcí nabízí i posílený antispam, inteligentní firewall a rodičovský zámek, pomocí něhož mohou rodiče blokovat webové stránky s nevhodným obsahem. Pro podrobnější informace a stažení navštivte web ESET Smart Security 5 BETA, respektive ESET NOD32 Antivirus 5 BETA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám