Hlavní obsah

KLDR prý zdvojnásobila počet elitních kybernetických bojovníků

Severní Korea za poslední dva roky téměř zdvojnásobila počet svých elitních „kybernetických bojovníků” a vytvořila zahraniční základny k provádění hackerských útoků. Informovaly o tom úřady v Jižní Koreji, podle nichž má kybernetická bojová jednotka KLDR nyní 5900 příslušníků, zatímco před dvěma roky to byly asi 3000. Severní Korea takové informace odmítá.

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s generály

Článek

"Komunistická země provozuje hackerskou jednotku pod záštitou ústředního špionážního úřadu," citovala jihokorejská agentura Jonhap nejmenované vojenské zdroje. Podle jejich informací severokorejští hackeři provádějí kybernetické útoky ze zahraničních základen v zemích, jako je Čína.

V posledních letech hackeři zaútočili s pomocí virů a dalšího škodlivého softwaru na jihokorejské vojenské instituce, banky, vládní agentury, televizní stanice i zpravodajské servery. Vyšetřování dvou posledních velkých útoků došlo k závěru, že pocházely z KLDR.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Severní Korea ale jakékoli zapojení do podobných akcí popírá a obviňuje Soul, že je úmyslně vymýšlí ve snaze rozdmýchat vzájemné napětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám