Hlavní obsah

Hackeři ukradli zdravotní záznamy 1,5 miliónu Singapurců

Singapur

Při bezprecedentním kybernetickém útoku byly v Singapuru ukradeny osobní zdravotní záznamy zhruba 1,5 miliónu lidí, včetně tamního premiéra Lee Hsien Loonga. Úmyslný, cílený a dobře naplánovaný útok byl namířen na pacienty, kteří navštívili kliniky mezi květnem 2015 a letošním 4. červencem, uvedlo singapurské ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Nešlo o práci běžných hackerů či zločineckých gangů," domnívá se ministerstvo, z jehož sdělení cituje agentura Reuters. Cílem útoku bylo podle úřadu získat podrobné údaje o premiérovi a také o lécích, které užíval.

"Útočníci se zvlášť a opakovaně zaměřovali na osobní detaily o premiérovi Lee Hsien Loongovi a na informace o lécích, které mu byly vydány jako ambulantnímu pacientovi," dodalo ministerstvo. Podle něj jde o největší krádež osobních dat v dějinách této ostrovní země v jihovýchodní Asii.

Lee Hsien Loong se dostal do širšího povědomí světa, když jeho země v červnu hostila historickou schůzku amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kim Čong-una.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám