Hlavní obsah

Cisco posílí v oblasti kybernetické bezpečnosti, převezme společnost Duo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Největší světový výrobce síťového zařízení Cisco Systems koupí za 2,35 miliardy USD (52 miliard Kč) firmu zaměřenou na kybernetickou bezpečnost Duo Security. Akvizice je součástí snahy firmy Cisco rozšířit svou nabídku v oblasti cloud computingu, tedy poskytovat přes internet počítačové služby v oblasti serverů, úložišť, databází, sítí či softwaru.

Foto: Cisco

Webové stránky Cisco

Článek

Dohoda je největším převzetím v sektoru kybernetické bezpečnosti od roku 2013. Dokončena by měla být do konce října.

Platforma firmy Duo umožňuje uživatelům překontrolovat svou identitu pomocí dvoustupňového ověření pravosti. Mezi její investory patří firmy z oblasti rizikového kapitálu, jako je Index Ventures, Workday, Redpoint Ventures a True Ventures, uvedla agentura Reuters.

Cisco usiluje o svoji transformaci na společnost zaměřenou na software, protože její tradiční nabídka, tedy výroba spínačů a směrovačů, se potýká se slabou poptávkou. Cisco se zaměřuje hlavně na vysoce růstové oblasti, jako je bezpečnost, internet věcí a cloud computing.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám