Hlavní obsah

Kvůli chybě šly iPhony odposlouchávat, Apple ale zakročil

Novinky, mif

Velmi nepříjemná chyba byla objevena v aplikaci Walkie-Talkie pro chytré hodinky Apple Watch, kvůli ní bylo možné odposlouchávat připojené iPhony. Apple se rozhodl jednat velmi rychle a aplikaci zablokoval.

Foto: Patrick Sison, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Aplikace Walkie-Talkie patří mezi ty populárnější. Uživatelům totiž dovoluje telefonovat mezi sebou podobně, jako kdyby měli vysílačky. Stejně tak je prostřednictvím tohoto programu možné posílat krátké hlasové zprávy.

Jak se ale nyní ukázalo, kvůli chybě mohli uživatelé vzájemně odposlouchávat iPhony bez vědomí jejich majitele.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Apple Watch Series 4

Chyba prý nebyla zneužita

Podle zástupců společnosti Apple nebyl zatím zjištěn případ, kdy by tuto trhlinu skutečně někdo zneužil. Přesto se zástupci amerického počítačového gigantu rozhodli nenechat nic náhodě a Walkie-Talkie jednoduše zablokovali. Je to totiž ta nejrychlejší a nejefektivnější cesta, jak nedat útočníkům šanci objevenou zranitelnost zneužít.

Vývojáři nicméně přislíbili, že již pracují na nápravě. Aplikace bude opět zpřístupněna hned, jak bude opravena.

Podobné problémy neřeší Apple poprvé. Už zkraje letošního roku se objevila chyba ve službě FaceTimee, kvůli které bylo možné uživatele slyšet dříve, než přijal hovor. Pikantní na tom je, že tuto trhlinu objevil teprve 14letý mladík. Zástupci Applu se s ním nejprve příliš nebavili, ale nakonec mu dali velkou finanční odměnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám