Hlavní obsah

Německo se obává kybernetických útoků v době voleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt nad Mohanem

Německo zvýšilo pohotovost svých bezpečnostních sil proti počítačovým útokům. Německá vláda se tak rozhodla s cílem připravit se na možné podobné útoky v době nadcházejících parlamentních voleb. Uvedl to v neděli německý list Welt am Sonntag.

Foto: Pichi Chuang, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Weby vládních úřadů v Berlíně jsou již nyní terčem hackerů. „Zaznamenáváme denně útoky proti vládním sítím,” řeklo listu vedení Spolkového úřadu pro bezpečnost v informační technice (BSI).

Počet a rozsah útoků neupřesnilo, jejich počet se prý ale zvyšuje od zásahu hackerů do loňských prezidentských voleb v USA.

Útoky nejsou výjimečné

Kybernetické útoky s politickým podtextem nejsou tak výjimečné, jak by se mohlo na první pohled zdát. V minulých týdnech například opakovaným útokům čelil server rakouského ministerstva zahraničí.

Stopy podle všeho vedou v případě rakouských útoků do Turecka. Mluvčí rakouského ministerstva zahraničí Thomas Schnöll již dříve uvedl, že ministr Sebastian Kurz se útoky nenechá odradit od své politiky vůči Turecku.

Vztahy Vídně a Ankary jsou dlouhodobě napjaté. V Rakousku žijí stovky tisíc Turků, z nichž mnozí mají dvojí občanství. Zástupci Ankary mezi nimi hledají podporu pro navržené změny ústavy, které by výrazně posílily pravomoci tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám