Hlavní obsah

Internet Explorer i Windows mají kritické bezpečnostní chyby

Novinky, mif

Společnost Microsoft v úterý vydala pravidelný balík záplat pro chyby ve svých produktech. Kritické zranitelnosti byly odhaleny v operačním systému Windows, kancelářském balíku Office a webových prohlížečích Internet Explorer a Edge.

Foto: Novinky

Internet Explorer

Článek

Kritické chyby mohou počítačoví piráti zneužít k tomu, aby do počítače propašovali prakticky libovolný škodlivý kód. Stejně tak ale mohou přistupovat k nastavení napadeného stroje či uloženým datům na pevném disku.

Pro kritické zranitelnosti bylo vydáno celkem pět bezpečnostních záplat. Pro všechny objevené chyby jsou již k dispozici záplaty. Microsoft je vydal v rámci pravidelných aktualizací, které vycházejí vždy druhé úterý v měsíci.

11 důležitých updatů

Zbylých 11 updatů, které vyšly společně s balíkem pravidelných aktualizací, zástupci amerického softwarového gigantu označují jako důležité.

Ty slouží především ke zlepšení funkčnosti samotného systému, ale například také kancelářského balíku Office. Důležité záplaty by neměly pro uživatele představovat žádné velké bezpečnostní riziko.

S aktualizacemi neotálet

Stahovat všechny záplaty pro kritické trhliny, které vyšly společně s balíkem pravidelných běžných aktualizací, je možné prostřednictvím služby Windows Update.

V případě, že uživatelé nemají nastavenou automatickou instalaci aktualizací, neměli by s jejich stažením otálet. V opačném případě nechávají pro počítačové piráty otevřena zadní vrátka do svých počítačů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám