Hlavní obsah

Virtuální helma od Sony bude patrně fungovat i na počítačích

Novinky, ort

Společnost Sony má nakročeno k tomu, aby výrazně rozšířila základnu hráčů, která využívá právě její technologie. Doposud se totiž tento japonský gigant těšil popularitě především mezi fanoušky televizních konzolí, nově ale osloví také hráče na klasických počítačích. Nejspíše jim totiž nabídne svůj nový headset pro virtuální realitu PlayStation VR.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

 
Článek

Finální podobu své virtuální helmy odhalila společnost Sony v polovině března. Tehdy se však hovořilo pouze o tom, že novinka bude kompatibilní s televizní konzolí PlayStation.

Viceprezident společnosti Sony Masayasu Ito se však v rozhovoru pro server Nikkei nechal minulý týden slyšet, že vedení japonského podniku zvažuje možnost zpřístupnění headsetu PlayStation VR i pro počítače.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

V praxi by to tak znamenalo, že hry by s novou technologií, která má klasické monitory odsunout na druhou kolej, fungovaly také na strojích s operačním systémem Windows. Hráči, kteří nedají dopustit na hraní na PC a konzolemi opovrhují, by tak nově mohli patřit pod křídla Sony.

Japonský gigant by tak získal navrch v konkurenčním boji se společnostmi Microsoft a Nintendo, které také usilují o každého hráče na trhu. Koneckonců první jmenovaná společnost podobnou taktiku již nějaký ten pátek využívá – se svými zařízeními Microsoft cílí na herní příznivce PC i konzolí.

Jeden displej, dva různé obrazy

Headset PlayStation VR ukrývá 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Každé oko zobrazí obraz o velikosti 960 x 1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény ve hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

V době uvedení virtuální helmy od Sony na trh budou k dispozici desítky her. Ty se jednoduše nahrají do PlayStationu 4 (a nově patrně také do PC), se kterým bude headset komunikovat. Hráč pak tituly bude ovládat prostřednictvím klasického ovladače DualShock, případně pomocí klávesnice.

Jak přesně novinka od společnosti Sony funguje a co umí, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Na pultech obchodů se helma PlayStation VR měla objevit letos na podzim za cenu okolo 11 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám