Hlavní obsah

Podvodníci to zkoušejí na uživatele mBank, lákají z nich přihlašovací údaje

Novinky, ort

Počítačoví podvodníci zkoušejí tento týden napálit na webu uživatele internetového bankovnictví od mBank. Využívají k tomu podvodné facebookové stránky. Před novým podvodem varoval ve středu Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Foto: repro mBank

V kampani kyberzločinci klientům mBank tvrdí, že je k dispozici nová verze internetového bankovnictví.

Článek

„Na Facebooku se objevila reklamní kampaň směřující na falešný facebookový účet mBank,“ uvedl Pavel Bašta, bezpečnostní analytik CSIRT.CZ.

V kampani tvrdí kyberzločinci klientům mBank, že je k dispozici nová verze internetového bankovnictví. Ta má být údajně bezpečnější a zároveň přehlednější než aktuálně dostupná verze.

Foto: repro mBank

Ukázka podvodné reklamy na Facebooku, kde se kyberzločinci vydávají za zaměstnance mBanky.

Ve skutečnosti jde však o podvodné stránky, jak již potvrdili i zástupci banky. „Velice podobné stránky těm našim připomínají přihlášení do internetového bankovnictví mBank a mají jediný cíl – získat vaše přihlašovací údaje. Stránka je napojena i na facebookové stránky, které se také podobají těm našim,“ stojí v prohlášení mBank.

Banka přitom podobným způsobem s klienty nikdy nekomunikuje. „MBank po vás nikdy nebude chtít sdělovat přístupové údaje, hesla, převody peněz na účty jiných osob apod. Pokud se s podobným požadavkem na internetu setkáte, nereagujte na něj,“ varovali zástupci banky.

„Důrazně žádáme každého, kdo se přihlásil přes podezřelou phishingovou stránku, aby okamžitě volal mLinku na čísle 222 111 999 a vše nám nahlásil. Pro vaši bezpečnost si změňte heslo do internetového bankovnictví,“ uzavřeli zástupci mBank.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám