Hlavní obsah

Za jediný rok Japonsko zaznamenalo 25 miliard počítačových útoků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonsko loni zaznamenalo více než 25 miliard počítačových útoků na servery vlády a dalších úřadů. Informoval o tom japonský Národní ústav pro informační a komunikační technologii (NICT), podle něhož ve 40 procentech případů stopy útočníků směřovaly do Číny. Významný podíl představovaly také útoky z Jižní Koreje, Ruska a Spojených států, napsala agentura AFP.

Foto: Pawel Kopczynski, Reuters

Ilustrační foto

Článek

NICT začal sledovat počet počítačových útoků v roce 2005, kdy jich zaznamenal "pouze" 310 miliónů. Narušení internetové bezpečnosti představuje rostoucí riziko pro firmy po celém světě a ve všech sektorech.

V pondělí zveřejnila antivirová společnost Kaspersky Lab informace o jednom z nejsofistikovanějších útoků v historii internetu. Počítačoví piráti detailně sledovali práci bankéřů ve 30 různých zemích, díky čemuž si přišli podle prvních odhadů až na miliardu dolarů. [celá zpráva]

Terčem mediálně značně sledovaného počítačového útoku se v loňském roce stalo také americké filmové studio Sony Pictures, odkud se na veřejnost dostaly mimo jiné důvěrné osobní e-maily. Spojené státy z útoku obvinily Severní Koreu, která prý tímto způsobem reagovala na komedii The Interview, jejíž zápletka se točí kolem spiknutí proti severokorejskému vůdci Kim Čong-unovi. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám