Hlavní obsah

Hackerský útok na banku JPMorgan se dotkl 76 miliónů domácností

Při útoku hackerů na počítačové sítě velké americké banky JPMorgan Chase & Co bylo v létě dotčeno zhruba 76 miliónů domácností, tedy skoro dvě třetiny všech domácností v Americe. V rukách počítačových pirátů se ocitly i údaje zhruba sedmi miliónů malých podniků, což z útoku činí jeden z největších případů narušení osobních údajů v historii, napsala agentura Reuters.

Foto: Mike Segar, Reuters

Centrála JP Morgan Chase & Co v New Yorku

Článek

JPMorgan Chase & Co je podle aktiv největší bankou ve Spojených státech. Společnost ve sdělení americkému burzovnímu regulátorovi ve čtvrtek uvedla, že hackeři získali jména, adresy, telefonní čísla a adresy elektronické pošty.

Většinou jde o majitele účtů. Podle mluvčí banky ale mezi dotčenými mohou být i bývalí majitelé účtů a další lidé, kteří zadali kontaktní údaje na internetových stránkách banky nebo v jejích mobilních aplikacích.

Podle bezpečnostních expertů by celá věc mohla způsobit nárůst kriminality. Ukradená data se totiž pravděpodobně pokusí zneužít rozesílači nevyžádaných e-mailů. Podle bývalého federálního vyšetřovatele počítačové kriminality Marka Rasche by lidé měli být ostražitější a dávat pozor na možné podvody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám