Hlavní obsah

Jak chránit děti

Novinky, Petr Blažek (zdroj: ESET.cz)

Komerční článek - Průzkum, který provedla britská pobočka společnosti ESET, ukázal, že rodiče neberou bezpečí svých nezletilých dětí na internetu vážně.

Foto: sxc.hu

ilustrační foto

Článek

Polovina rodičů nevyužívá možnosti kontroly pohybu svých dětí na internetu. Třetina rodičů připustila, že své děti nevaruje dostatečně před nástrahami internetu – a čtvrtina jich přiznala, že s dětmi vůbec nemluvila o tom, jak je bezpečí na internetu důležité. Polovina rodičů se přitom domnívá, že jejich děti před nimi některé své aktivity na internetu skrývají.

"Výsledky průzkumu ukazují, že rodiče berou chování svých dětí na internetu na lehkou váhu. Myslím, že stejně tak, jako je důležité děti poučit o tom, jak se mají chovat např. v hromadné dopravě, je potřeba poučit, ukázat a vysvětlit, co internet vlastně umí a jaké jsou jeho nástrahy," upozorňuje Petr Šnajdr, Pre-sales Engineer společnosti ESET software.

Nástroje, které pomohou zabezpečit aktivity dětí na internetu, jsou běžně dostupné. Například společnost ESET nabízí řešení ESET Smart Security, které má (mimo jiné) propracovanou rodičovskou kontrolu. Ta umožňuje kontrolovat pohyb dětí na internetu včetně blokování nevhodného obsahu a nevhodných stránek.

„To neznamená, že dětem zakážete přístup na internet. Díky nástroji rodičovské kontroly můžete prověřit, které stránky dítě navštěvuje a vysvětlit mu úskalí, se kterými se na internetu může setkat,“ dodává Petr Šnajdr.

Aby si uživatelé mohli jednoduše zabezpečit jak stolní počítače, tak i mobily a tablety, nabízí ESET balík licencí s názvem ESET Family Security Pack. Ten obsahuje tři licence řešení ESET Smart Security, které je možné rozdělit mezi domácí počítače a notebooky a navíc zdarma další tři licence pro mobilní zařízení. Podporované operační systémy jsou v případě počítačů Windows, Linux i Mac, v případě mobilních zařízení jsou to nejrozšířenější mobilní platformy - Android – a dále Windows Mobile a Symbian.

Základem řešení ESET Smart Security je ověřený antivirus a antispyware, které nabízí unikátní technologie ochrany a který se pravidelně umisťuje na předních příčkách v respektovaných testech antivirů. Antivirus ESET drží světový rekord v počtu ocenění v testu „VB100“, který provádí magazín Virus Bulletin, a od počátku testování v roce 1998 nebyl jediný výskyt volně šířeného počítačového červa nebo viru, který by v testu tento program nezachytil.

V případě, že máte děti na základní škole, můžete jim pořídit jednu z nejnovějších publikací s názvem Hustej internet, která velmi atraktivní obrázkovou formou vysvětluje úskalí a nebezpečí, které na internetu číhá. Pro starší děti doporučujeme odbornou publikaci Bezpečnost dětí na internetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám