Hlavní obsah

Záleží uživatelům na online bezpečnosti? Anketa ukázala rozporuplné výsledky

Novinky, Pavel Hrdina (zdroj: ESET.cz)

Komerční článek: Podle výzkumu, který si v USA nechala vypracovat antivirová společnost ESET, používá sociální sítě 82 % dospělých Američanů. I u nás platí, že tyto služby mají čím dál větší vliv nejen na komunikaci mezi internetovými uživateli, ale také na způsob, jak trávíme čas na internetu. Samozřejmost, s jakou tyto informační kanály vstoupily do našeho života, však s sebou nese množství nezodpovězených otázek. A zejména v oblasti bezpečnosti a soukromí.

Foto: sxc.hu

ilustrační foto

Článek

Ankety, kterou letos provedla renomovaná agentura Harris Interactive, se zúčastnilo 2000 respondentů. Dvě třetiny z nich si myslí, že odpovědnost za online bezpečnost a soukromí na sociálních sítích zodpovídá uživatel. Hned 17 % ovšem spoléhá spíše na svého poskytovatele internetu, 12 % má pak pocit, že je před únikem citlivých dat nebo krádeží identity ochrání samotné sociální sítě.

Důvěra ve vývojáře a správce sociálních sítí je však slepá. 51 % účastníků ankety nemá přehled o nastavení soukromí svého účtu. Tyto nástroje přitom mohou pomoci reálně vylepšit zabezpečení vašeho soukromí před neznámými lidmi. Můžete také zabránit tomu, aby váš účet sloužil různým firmám jako reklamní leták jejich výrobků jen proto, že jste kdysi dávno na něco nevědomky kliknuli.

Ochránit váš profil na sociálních sítích nemusí být vůbec složité. Dobrou službu zastane bezpečnostní program ESET Smart Security 7. Ten dokáže odhalit i složitě zašifrované hrozby, které se tak pokoušejí schovat před běžnými antiviry. Jedna z jeho funkcí, tzv. ESET Social Media Scanner, chrání před viry na sociálních sítích, jako je Facebook či Twitter. ESET Social Media Scanner monitoruje a udržuje v bezpečí na sociálních sítích nejen účet samotného uživatele, ale i jeho přátele.Uživateli umožňuje automatické nebo jednorázové skenování určené k odhalení případných hrozeb. Součástí funkce je Centrum zabezpečení, které zobrazuje aktuální úroveň ochrany osobních údajů na sociální síti a případně navrhuje změny v nastavení soukromí.

Produkt ESET Smart Security nyní můžete zakoupit za výhodných podmínek v rámci akční nabídky 3 roky za cenu 2. Ochranu proti virům získáte na tři roky za stejnou cenu, jako stojí ochrana na dva roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám